Foto: Izboljšajmo Maribor
To ni ekološki otok, to je navadno smetišče, opozarjajo.

O smeteh v Mariboru je bilo že veliko napisanega. Da občane jezi pomanjkanje kontejnerjev, smrad, ki se širi in še bi lahko naštevali. 

Avto se ustavi, odloži odpadke in odpelje

Razburja pa tudi ekološki otok oziroma kot mu pravi eden od Mariborčanov, navadno smetišče. Namreč na spletni platformi Izboljšajmo Maribor je opozoril na kupe smeti ob kontejnerjih na križišču Metelkove in Ceste zmage

»Če pogledate ta del Ceste zmage, vidite, da ima vsak vhod svoje zabojnike za odpadke, in da so vsa ta mesta urejena in skrbno vzdrževana.  

Za razliko od omenjenega 'smetišča', kjer se že na prvi pogled vidi, da na njem ni nič ekološkega ali povezanega z ločevanjem odpadkov. 

Zabojniki se napolnijo že po nekaj dnevih po izpraznitvi in okrog njih so vedno razmetani odpadki. Kar ni nič čudnega, saj na to mesto očitno vozijo odpadke od drugod.  

Pogosto se tu ustavijo avti ali celo kombiji, odložijo odpadke in se potem odpeljejo drugam. To 'smetišče' ni problematično le zaradi njegovega videza, ampak predstavlja tudi sanitarno grožnjo, saj razmetani mešani odpadki privabljajo podgane in drugo golazen,« je opisal situacijo.

PREBERITE ŠE:

Vsak naj poskrbi za svoje odpadke

Pravi, da je potrebno to 'smetišče' popolnoma odstraniti in ukiniti. Če imajo stanovalci v posameznih vhodih premalo zabojnikov, naj si naročijo dodatne in za to tudi plačajo, ali pa višek odpadkov odpeljejo na ustrezno deponijo.

»Vsak naj poskrbi za svoje odpadke in naj z njimi ne obremenjuje okolja in nadleguje someščanov, ki bi radi živeli v lepem in zdravem okolju,« je še zapisal.

Sistem od 'vrat do vrat'

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da bo to območje predvidoma do konca letošnjega leta vključeno v sistem 'od vrat do vrat'.

»To pomeni, da bodo posamična gospodinjstva sama zbirala ločene frakcije odpadkov, ekološki otok pa bo ukinjen. 

Dokler ne bodo v sistem vključena vsa gospodinjstva, bo ekološki otok ostal, Snaga pa bo poskrbela, da bo pogosteje očiščena,« so še pojasnili na občini.

Komentarji (28)

Rrt (ni preverjeno)

Če bi snaga malo večkrat odvažala se to ne bi dogajalo,za tak denar ,tako drago plačujemo in še ločujemo ,ja kaj bi pa še radi.

Za ne-nesnago … (ni preverjeno)

nove proti mafijske zakone
youtu.be/O-qhzWKtiRM
youtu.be/hVQpchgsB9A

In reply to by Rrt (ni preverjeno)

sarikaz (ni preverjeno)

boljši sem kot v naravo.

Kurbinsin (ni preverjeno)

To delajo po vecini cigoji

Malinovec (ni preverjeno)

Cigoji majo smetišče v stražunu, to vsi vemo.

In reply to by Kurbinsin (ni preverjeno)

Malinovec (ni preverjeno)

Le naj vozijo na otok. Drugače bi vozili v stražun, ali kam drugam. Kaj samo jamrate? Raje naj se snaga večx primaje okoli, pa urejeno. Tudi na gregorčičevi v centru ni kaj bolje. Pa nihče ne vozi z avti. Odvoz je slabo organiziran. Če bi bili ekološki otoki povsod dostopni in redno izpraznjeni, ne bi bilo težav.

mislim (ni preverjeno)

tu vidim neke tipe, ki brskajo po smeteh in vse razmečejo okoli

Ljudozerec (ni preverjeno)

arsenovic ne placuje dovolj snagi maribor,snaga ne pobira odpadkov!!!!za neke bedne arsenoviceve projekte pa je bilo porabljenih na desetine milijonov!!!!nagnat vso to jugodrhal od koder se je privlekla!!!maribor na noge!!!!

Aljoša D. (ni preverjeno)

Volim ga primati u guzicu. Bil bi ga mi stavio?

In reply to by Ljudozerec (ni preverjeno)

Marburg (ni preverjeno)

v mariboru ni bilo nikoli prej težav s smetmi-problem je ta srbski cetnik-lopov-OLUJA-maribor kaj se cakate-teraj srbskega cetnika!!

Aljoša D. (ni preverjeno)

Rad bi ga probal ... obliznil, zgrizljal in posesal ... tega župana našega ...

In reply to by Marburg (ni preverjeno)

oluja (ni preverjeno)

mariborcani pozivajo k odstavitvi aleksanderja arsenovica iz delovnega mesta za zupana-pod sloganom-gubi se lopovski cetnik

Nime doma (ni preverjeno)

koncno ste se zganili!!!mariborcani na noge-jugoviski lopov vam krade pred ocmi-27 milijonov evrov minusa v proracunu obcine maribor prvič v zgodovini maribora!!!!!!!-kaj ne vidite ,kako vam unicuje maribor-ustavite ga!!!

In reply to by oluja (ni preverjeno)

Aljoša D. (ni preverjeno)

Ko grem domov, me vsi vprašajo:"Je li, kkako je biti gasterbajter gore u Sloveniji, je'l te puno jebu?" Jaz jim odgovarjam:"Ma, jebem se ja samo za šolde! I pušim ... to zadnje dobrovoljno!"

In reply to by oluja (ni preverjeno)

Jovanka brozpsica (ni preverjeno)

medtem ko snaga kuje milijonske DOBIČKE!!!!ODVZET KONCESIJO IN ZAPLENIT VSE!!!!!iz tega potem poplacati skodo ki jo dela snaga maribor mariborcanom!!!!smeti direktorju snage na dvorisce vsipat,nekaj malega pa mu v gofljo naklacit

Aljoša D. (ni preverjeno)

Dolga je pot, Slovenci naši, od demokratičnega socializma do barbasko organiziranega KraDeZeevskega tržnega imperializma in otimačine, ki je popolnoma uspela v lijepi naši ... uspeh nad uspehi ... evo, jaz se javim za inštruktorja pušenja, v tem sem dober ...

In reply to by Jovanka brozpsica (ni preverjeno)

greznicajuga (ni preverjeno)

poglejte-mariborcani obcina(zabji fris!)Ne placuje odvoza odpadkov snagi-zato nočejo odvažati odpadkov!!!!kje ste zdaj idioti ,ki ste volili srbskega cetnika, ki vam je pokradel milijone in unicil maribor!!!!zerite zdaj!!!!tu ga imate zdaj-srbskega cetnika!!!

Aljoša D. (ni preverjeno)

Saj vem, da sem že tečen ... vendar bi ga jaz pikno v rito ...

In reply to by greznicajuga (ni preverjeno)

Holivud (ni preverjeno)

Jebo ti četnik mater. Misliš da si kaj boljši ker si Slovenec? Počakaj še malo ko ti bodo Albanci jebali kevo..

In reply to by greznicajuga (ni preverjeno)

mb1 (ni preverjeno)

slovenci vam že zdaj jebemo keve ko vi juguviči hlapci jeste jogurt po bavštelah

In reply to by Holivud (ni preverjeno)

Mbb (ni preverjeno)

V MČ Center svoje smeti skrivajo v podzemnih jaških ,na desnem bregu Drave je vsa svinjarija na površju.

Holivud (ni preverjeno)

Postaviti nadzor, kamere.. Ko pripelje kombi, poslat položnico domov, bo hitro vse lepo in urejeno.. Tako je bilo pri nas, zdaj jim na pamet ne pade da bi pripeli smeti k nam..

Ajd čao (ni preverjeno)

Kamere ...prosim te lepo .... na Taboru pred Tušem so postavili kamero za kršitelje ,ki NIKOLI ni delala in niso povedali koliko je stala . Nekdo je super zaslužil .

In reply to by Holivud (ni preverjeno)

Visoki Frodo (ni preverjeno)

cigoti

Franja (ni preverjeno)

Ni vse Snaga kriva,odpadki so povsod,v gozdovih,ob cestah,krivi smo ljudje!Noben ne razmišlja,da mora nekdo to pobirati,ljudem ni več mar narava.

AntonT (ni preverjeno)

A če bi inšpektorji premaknili svojo debelo rit, pa bi bil problem rešen. Sam gospoda raje hodi med službo na kavice in tržnico po nabavi.

orbo (ni preverjeno)

Vsi fini,vsi pametni.Problem je v ljudeh.ki v kesone za papir odlagajo cele kartonaste škatle in polne vreče ostalih odpadkov.Če bi vsak prinašalec škatlo raztrgal,vrečo izpraznil,bi v kesone spravili več sekudarnih odpadkov.Ampak čes komod ga ni!

Avokado (ni preverjeno)

A bi ze zgradili sezigalnico Stajerci za svoje smeti? Ali boste raje ziveli s podganami?!

Starejše novice