Policisti prijeli storilca, ki je na sprehajalni poti spolno napadel žrtev.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so bili 19. februarja bili obveščeni o kaznivem dejanju, ki se je zgodil 18. februarja, nekaj po 17. uri, na gozdni sprehajalni poti v Novem mestu. 

Neznanec je s fizično silo sprehajalko porinil na tla in jo spolno nadlegoval. Ko je opazil, da se približuje skupina drugih sprehajalcev, je žrtev izpustil.

Prijeli 25-letnika s Kosova

Po prejemu prijave so na Policijski upravi Novo mesto nemudoma sprožili vse aktivnosti za prijetje storilca. V preiskavo so bili vključeni kriminalisti in policisti. 

Kriminalisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zbirali obvestila in v okviru kriminalistične preiskave izvajali druge aktivnosti. Na podlagi opisa jim je uspelo identificirati napadalca. 

21. februarja so policisti Policijske postaje Novo mesto v Novem mestu izsledili in prijeli 25-letnega osumljenca, državljana Kosova. 

Kriminalisti so osumljenca s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja spolno nasilje privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Je bilo žrtev več?

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in preverjajo, ali je bilo žrtev 25-letnega napadalca več. Pozivajo morebitne žrtve ali očividce, da se zglasijo na Policijski postaji Novo mesto ali pokličejo na številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 12 00. 

Prijavo lahko podajo tudi kriminalistom na policijski upravi, in sicer pisno, osebno, po telefonu ali v elektronski obliki.

Storilca hitro prijeli

Na policiji se zavedajo, da kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost za žrtve pomenijo enega najhujših posegov v njihovo osebnostno celovitost. Odkrivanju storilcev in preprečevanju tovrstnih dejanj zato namenjajo vso pozornost.

Na območju Policijske uprave Novo mesto v zadnjih letih niso obravnavali spolnih napadov, storjenih na podoben način. 

V konkretnem  primeru pa so z intenzivno in obširno preiskavo storilca uspeli hitro prijeti in občanom zagotoviti varnost. Takoj po prijavi dogodka so tudi okrepili prisotnost na sprehajalnih poteh v Novem mestu.

Varnost občanov so zagotavljali policisti in kriminalisti, ki so naloge izvajali tudi v civilnih oblačilih, na sprehajalnih poteh so bili policisti konjeniki in vodniki službenih psov.

Zberite pogum in poiščite pomoč

Vsem občanom svetujejo, da ob kakršnem koli primeru nasilja ali nadlegovanja, ne le na javnih krajih, ampak tudi v domačem okolju, čim prej zberejo pogum in poiščejo pomoč.

Vse, ki za nasilje vedo ali so mu priča, pa pozivajo, naj se ne obrnejo stran, ampak žrtvi ponudijo pomoč in pokličejo na številko 113. 

Policisti so se pripravljeni odzvati na vsakršno varnostno situacijo in ukrepati v najkrajšem možnem času.

Komentarji (6)

SLO (ni preverjeno)

Gamad metohijsko takoj pod ključ!!!

Pojb (ni preverjeno)

Govedo zavezat v šumi pa ga pustit.

Django (ni preverjeno)

Punce javite se ? Policija nadzira sprehajalne poti ? Kaj pišete nebuloze .

Suska (ni preverjeno)

Orng delce dobiti,da mu kosti preštejejo,potem pa izgon iz Slovenije!

Štamperl (ni preverjeno)

Psihične težave je imel ubožček. Že dolgo ni fukal.

pohorskisvizec

Koliko takšnih tepta našo zemljico?

Starejše novice