Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Po incidentu v Murski Soboti kazen doletela tudi Muro.

Potem ko je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije prvoligašu Mariboru po incidentu v Murski Soboti, v katerem je bilo zaradi odvrženega pirotehničnega eksploziva na igrišče poškodovanih sedem ljudi, naložil 25.000 evrov kazni in tekmo registriral s 3:0 v korist Mure, je danes kazen doletela še Muro. 

Ta mora plačati 3750 evrov.

Disciplinski sodnik Boštjan Jeglič je Muri kazen naložil zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, večkratnega metanja petard, žaljivega skandiranja in pomanjkljive organizacije tekme.

Maribor že napovedal pritožbo

Medtem pa bo moral Maribor, ki je že napovedal pritožbo na kazen Nogometne zveze Slovenije, ob omenjenih kaznih dodatno naslednje štiri domače tekme igrati pred praznimi tribunami.

Sporni dogodek se je zgodil v 58. minuti tekme 21. kroga prve lige Telemach med Muro in Mariborom, ko je s sektorja navijačev Maribora neznanec odvrgel močno pirotehnično sredstvo, ki je poškodovalo šest članov domačega nogometnega kluba in mladega pobiralca žog.

Komentarji (6)

44 (ni preverjeno)

Smesno

Zoro (ni preverjeno)

Žalostno!!!

Rtv (ni preverjeno)

Ta disciplinec res nima nekih jasnih kriterijev oziroma je padel pod vtis sedme sile in še koga? Kako lahko ima Maribor 325,000 eur kazni a Mura kot organizator tekme le dobrih 3,000 eur? Mariboru treba prišteti 300.000 eur zaradi štirih domačih tekem pred praznimi tribunami in posledično finančni izpad.

McBurger (ni preverjeno)

No to pa je mimo… debi za SLO ponekilogiki bi morala Mura dobit vsaj 15000eurpa enotekmo prepovedi zaradi slabe org ni posljedično incidenta ki ga je povzrocla neznana stran

Sarikaz (ni preverjeno)

Prepovejte igro za leto pa bo mir.Huligani.Pa saj ne moreš peljat malega na tekmo,oziroma to je pravi prostor ,da ga naučite kletvic,huliganstva itd.

rob3rt (ni preverjeno)

Izgleda, da bodo madžari svojo 100 letnico dočakali že v svoji četrti reinkarnaciji, nekaj v stilu XX Mura 2024. Pa jim naj njihovi Gringosi mečejo topovske udare v njihovi ligi z NK Pušča...

Starejše novice