V okviru nacionalne pobude kolesarjenja v službo bodo od jutri dalje organizirali brezplačne servise koles po Sloveniji.
Jutri se začenja akcija Polni zagona kolesarimo v službo, že tretjič po vrsti, vse skupaj pa se seveda začne s temeljitim servisom koles.

Nacionalna pobuda Polni zagona kolesarimo v službo spodbuja kolesarjenje na delo, namesto vsakodnevne vožnje z avtomobilom. Je izziv za posameznike, ki želijo spremeniti vsakodnevne potovalne navade, se zagnati v nov dan z manj stresa in več energije in obenem bolj učinkovito naslavljati izzive v delovnem okolju. Vse skupaj bo trajalo sedem tednov, skozi katere bodo pripravili zabavne izzive, brezplačne popravljalnice koles in celo nagrade.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Začne se s servisom

Za začetek so organizirali številne brezplačne servise koles po celi Sloveniji. Zato vabijo, da  iz kleti potegnete kolesa, z njih pobrišete prah in jih pripeljite na brezplačen servis serviserjem podjetja Bikehanic. Letos so organizirali kar deset brezplačnih popravljalnic koles po celi Sloveniji, in sicer dvakrat v Ljubljani, Mariboru, Kočevju, Žalcu, Škofji Loki, Kopru, Postojni, Kamniku in Murski Soboti. Vse, razen prve popravljalnice, bodo potekale popoldne, od 13. do 19. ure

Se vozite v službo kolesom? Foto: Bobo

Serviserji bodo na mobilni servisni delavnici opravljali lažja servisna opravila,  o morebitnih večjih popravilih pa vam bodo svetovali kako naprej. Kot še pravijo, je dobro svoj prihod potrditi na Facebook dogodku kraja, kjer boste obiskali servis, saj se lahko zgodi tudi čakalna doba, še opozarjajo. V tabeli spodaj preverite, kdaj bo brezplačen servis v vašem mestu.

Brezplačni servis koles po Sloveniji - preverite, kdaj in kje bodo serviserji v vašem mestu. Vir. Polnizagona.si

Kdo servise financira?

Pobuda Polni zagona kolesarimo v službo je nastala v sklopu projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, v sodelovanju z IPoP - Inštitutom za politike prostora, Ministrstvom za okolje, podnebje in energijo, Urbanističnim inštitutom RS, financirana pa je iz operacije Mehki ukrepi trajnostne mobilnosti, ki jo sofinancira Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo ter Evropska unija iz Kohezijskega sklada, lahko preberemo na spletni strani.

Komentarji (5)

Majcija (ni preverjeno)

Pripravite na sezono base avtomobile skuterje in motorje-moderno je imeti nekaj od tega!!!!bicikli so za reveze in bedake-hitro in zagotovo boste dobili vnete sklepe!!

direkt na lape (ni preverjeno)

Drzi!!!!Pecikl ni namenjen zato da si boste vsak dan unicevali sklepe-je zgolj rekreativni pripomocek IN NI NAMENJEN VSAKODNEVNI UPORABI-POSKODOVALI SI BOSTE SKLEPE IN ZDRAVJE-VPRASATE LAHO KAKEGA POSTARJA IN POTEM BOSTE VERJELI!!!!

In reply to by Majcija (ni preverjeno)

Upam in to bo (ni preverjeno)

Maribor resno in aktivno razmislja v smeri da se bodo uvedli tramvaji-maribor ima odlicno ravno povrsino po kateri bodov bliznji prihodnosti speljane linije -maribor bo tako postal moderno in konkurencno mesto vsem evropskim prestolnicam-trasa bo povezovala lent in korosko cesto melje ter tabor v celoti!!!pa se avtomobilli in kolesa bodo vozila po eni povrsini-pogejte si sosednji graz kako lepo poteka promet po centru mesta-ne pa pri nas-vzrok je umsko zaostali zupan in dokler ga boste prenasali se boste zal morali voziti v vsakem vremenu z cenenimi bicikli-krivi ste si pa seveda sami!!

Tafgooo (ni preverjeno)

A si že slišal za uporabo šumnikov, velikih začetnic in vejic?

Glede na to, da non-stop pisariš iste nebuloze, bi lahko začel pisati vsaj malo bolj berljivo.

In reply to by Upam in to bo (ni preverjeno)

Ha ha (ni preverjeno)

Raje se vsedem v mojega udobnega mercedesa- vi komunisticne budale pa se vozite v sluzbo s pecikli-zame
jugoslavije ni vec!!!!

Starejše novice