Slika je simbolična (foto: Bobo).
Županova žena je nepravilno parkirala avtomobil pred eno od mariborskih osnovnih šol.

Mariborski župan Saša Arsenovič v javnosti pogosto poziva k spoštovanju cestnoprometnih predpisov. A kot poroča časnik Večer, se sam svojih naukov ne drži vedno. 

Večer je danes objavil fotografijo nepravilno parkiranega vozila znamke Mercedes pred Osnovno šolo Bojana Ilicha v Mladinski ulici, ki jim jo je posredoval bralec. 

Avtomobil naj bi deloma na pločniku parkirala kar Katja Arsenovič, žena mariborskega župana. 

Za odziv na navedbe smo prosili mariborskega župana. Njegov odgovor bomo objavili takoj, ko ga prejmemo. 

Župan občane večkrat opozarja na prekrške

Mariborski župan je znan po tem, da pogosto sam skrbi za red in spoštovanje cestnoprometnih predpisov. Za Večer je priznal, da mesečno redarstvu posreduje med 15 in 20 fotografij potencialnih prekrškov. 

Septembra leta 2021 je bil Arsenovič vpleten v incident s skuteristom. Skuterista, ki se je vozil na območju za pešče, kjer je vožnja skuterjem prepovedana, naj bi ustavil in opozoril, ga prijel za roko in mu vzel ključe. 

»Vse kršitve prometnih predpisov obsojam, še posebej kršitve v območju za pešce, saj so pešci najbolj ranljivi udeleženci v prometu,« je takrat povedal in dodal, da ni postal župan, da bi pogledal vstran: »Moja odgovornost in dolžnost je skrb za občane. Če opazim kršitev sem in bom tudi v bodoče na to opozoril.«

Leto kasneje uredništvu Mariborinfo pisal bralec, ki je trdil, da se je z županom zapletel v verbalni spopad. Vozilo bralčevega dekleta se je pokvarilo in so ga bili prisiljeni pustiti na zelenici ob cesti. »Ti nimaš kaj tu parkirati!« mu naj bi dejal župan, ki je vozilo opazil, nato pa naj bi se med njima vnel besedni spopad. 

Mariborski župan se omenjenega spopada ni spomnil. Dejal je: »Ne vem, zakaj gre. Tega ne morem komentirati. Če pa je kdo napačno parkiral, pa sem ga verjetno na to opozoril.«

Deseta globa za nepravilno parkiranje? 

A Večer danes poroča, da v primeru nepravilno parkiranega avtomobila ni prvič, da je redarstvo oglobilo župana oziroma njegovo ženo zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov. Kot so zapisali, so ju oglobili kar devetkrat. 

Spomnimo. Arsenovič je pozornost javnosti vzbudil leta 2019, ko ga je redarstvo oglobilo zaradi napačno parkiranega skuterja pred občinsko stavbo. 

Takrat naj bi redarja župan povabil na razgovor, saj ga je zanimalo, kaj se v zvezi z globo da storiti. Slednje je zanikal. V izjavi za medije je povedal, da je od redarja želel samo pojasnilo, saj je sam menil, da je parkiral pravilno.

Komentarji (13)

Franca1 (ni preverjeno)

OK, ampak ne pomeni to samo to, da sta zupan in njegova zena pred redarji enaka kot vsi ostali mescani in tukaj ni nepotizma?

SLO (ni preverjeno)

Seveda še zmeraj velja rek, da riba smrdi pri glavi!

Kurbinsin (ni preverjeno)

Redarcki pizdeki si zasluzijo eno okoli uhe

Štamperl (ni preverjeno)

Klinc gleda takega župana. Najslabšega v zadnjih 1000 letih!

Xy1962 (ni preverjeno)

Ha ha ,pozabil si na fištro in kanglo, ta dva sta bila šele katastrofa.

In reply to by Štamperl (ni preverjeno)

44 (ni preverjeno)

kurc,,,in bahatost, vse to pove o njemu samem in bliznjih

Moje mnenje (ni preverjeno)

Če pa ima Mercedesa, še dobro, da se ni kar v šolo zapeljala ali pa parkirala na sredi križišča 🙈

SLO (ni preverjeno)

Arsenoviči z suvom po centru mesta a astale hoče navaditi na kolesa?! Sram ga je lahko, če sploh pozna sramoto!!!
TIKTAK TIKTAK,...

orožnik (ni preverjeno)

Si zamislite, da bi to počela žena Kanglerja ali celo Janše, (mimogrede, ljubica Goloba parkira kar pred SLO parlamentom, na prostoru, ki je rezerviran za posebne goste), rdeče cajtnge VEČER bi pregorele z kolumnami, komentarji in blatenjem srbske migrantke Slapšakove Svetlane, da ne omenim Crnkovića, ki je že jezen sam na sebe in v vsakem komentarju (kolumni) popljuvata drugače misleče. Ne tukaj se ne bosta oglasila, ne bo komentarja, ker so to njuni....

Gotof je! (ni preverjeno)

Izmeček SD dvolični lopovski in ona njegova peroksidna, debela escort vlačuga mislita, da je polšiptarski mafijaš Kralj na Betajnovi in sta oba zato nad zakonom in nad meščani! Ološ pretepa male otroke, nihče noče biti z njim v koaliciji in si je prilastil cel MB, ki ga dnevno ropa! Še večji grezničar od lopova Kanglerja!

Leka (ni preverjeno)

Ne razumem kaj je narobe ,če žena župana parkira pred šolo ? Kardeljeva na Taboru - pred banko parkirajo VSAK DAN na ploščadi kjer je PREPOVEDANO USTAVLJANJE IN PARKIRANJE .Redarji nikogar ne kaznujejo ...zakaj bi potem ženo župana ?

HOS (ni preverjeno)

Zdruzen maribor nestrpno pričakuje odstop aleksanderja arsenovic iz delovnega mesta za zupana-odločitev je nujna in nepreklicna!!!!maribor potrebno bolj kompetentnega in predvsem sposobnega zupana kar arsenovic NI!!!!!!!maribor gremo-zahtevajte odstop-vasa pravica in dolznost je ,da resimo maribor pred takimi unicevalci!!!ne bojte se-kar pogumno-bodite glasni!!!!povej naprej ,poslji naprej,pisi,ozavescaj!!!!!resnica je pravica!!!!

In reply to by Leka (ni preverjeno)

mislim (ni preverjeno)

grozni tožljivci ste! zdaj jo bo pa doma rezal! fujj

Starejše novice