Foto: Bobo
Na Mariborskem Pohorju bo podjetje Marprom uporabilo neizkoriščen prostor in tam postavilo dva kontejnerja, pri čemer bo vsak služil svojemu namenu.

Mariborčani in obiskovalci Mariborskega Pohorja se bodo lahko tam že kmalu razveselili nove pridobitve. Javno podjetje Marprom namerava na zemljišču Mestne občine Maribor začasno postaviti dva kontejnerja.

Korak Marproma, ki na Mariborskem Pohorju upravlja s številnimi storitvami, med drugim skrbi za obratovanje Pohorske vzpenjače, predstavlja začetek procesa, ki bo omogočil smotrno rabo in aktivacijo neizkoriščenih zemljišč in objektov, ki že dolgo samevajo brez namena.

Na četrtkovi seji mestnega sveta bodo svetniki razpravljali in odločali o novi pobudi, ki obljublja, da bo neizkoriščen prostor spremenila v živahno središče dejavnosti in bo koristila tako lokalni skupnosti kot tudi širšemu okolju.

Vendar, kaj Marprom s postavitvijo novih kontejnerjev sploh načrtuje?

V enem kontejnerju gostinske storitve, v drugem servis koles

Podjetje Marprom načrtuje ob spodnji postaji Pohorske vzpenjače postavitvi dva tipska kontejnerja, velikosti šest krat dva in pol metra.

Natančneje bi v enem ponujali gostinske storitve, v drugem pa servis koles. Lokacija kontejnerjev je načrtovana ob obstoječem objektu, ki je že bil izveden v skladu z izvedbenim aktom, vendar ne v celoti.

Kot razlagajo na Mestni občini Maribor, je bil izveden del s sanitarijami, gostinski del pa ne. Sanitarije so takrat namreč služile kampu za avtodome in otroškemu smučišču, vendar se je kamp nato na tej lokaciji ukinil.

Nova kontejnerja pa naj bi ob tem bila oblikovana iz sonaravnih materialov, kot je les, poleg tega pa obljubljajo, da ne bosta vključevala prevelikih označevalnih in oglaševalskih površin, ne nazadnje bodo uredili tudi obstoječo leseno teraso ter okolico.

Kontejnerja bodo postavili za največ sedem let

V podjetju Marprom razlagajo, da so se pri nas vse bolj začeli uveljavljati poletni športi, predvsem kolesarstvo ter pohodništvo.

»Klima Mariborskega Pohorja omogoča gorsko kolesarstvo vse od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Na voljo so proge za začetnike in družine, napredne in izkušene kolesarje ter tudi za profesionalce. Bike park Pohorje je priljubljeno prizorišče mednarodnih tekmovanj v spustu oziroma downhillu na najvišjem nivoju,« razlagajo pristojni.

Tudi zaradi hitrih rešitev težav, predvsem z rezervnimi deli in popravilom koles, zato predlagajo začasno postavitev kontejnerjev.

Začasno postavitev dveh kontejnerjev bo moral sprva potrditi mestni svet Mestne občine Maribor, ob izdaji soglasna pa bodo kontejnerja lahko postavili največ za sedem let. Po preteku obdobja bodo kontejnerja odstranili in ponovno vzpostavili prvotno stanje prostore.

Komentarji (4)

J&B (ni preverjeno)

Kdaj boste odprli KAMP za kolesarje,ki sedaj bivajo na parkirišču v kombiju in avtomobilih ?
Postavite kontejner za smeti in nadzornike ,ki bodo čistili .

Mari-bor-čan (ni preverjeno)

Nikoli, ker je interes samo grabiti denar. Pa če je legalno ali ne. Tudi nič ne bodo naredili, da bi preprečili razkopavanje Pohorja izven urejenih bike prog. Prog imajo več kot dovolj, okupirali so številne pohodniške proge, ampak ta gamad se vozi še kjerkoli se jim zljubi. Seveda na očeh lastnikov bike parka, ki pa glavo tiščijo v pesek in grabijo.

In reply to by J&B (ni preverjeno)

Pohorc Veveriček (ni preverjeno)

Sterat to gamad, ki gozdove uničuje. Mislim MARPROM in kolesarje.

pohorskisvizec

Razkopano,prekopano Pohorje.Ne spoznam ga več.

Starejše novice