Slika je simbolična.
Vedno bolj priljubljeni spletni trgovini Temu očitajo, da skrivoma pridobiva osebne podatke kupcev in, da so izdelki, ki jih prodajajo, slabe kvalitete.

Spletna trgovina Temu se je odzvala na kritike potrošnikov, ki so izrazili pomisleke glede kakovosti izdelkov in zasebnosti podatkov. Po poročanju N1, trdijo, da zahtevajo manj podatkov kot nekateri drugi spletni trgovci.  

Poudarili so tudi, da izbrišejo račune strank in večino podatkov v sedmih dneh po zahtevi za izbris.  

Dotaknili so se tudi skrbi vplivnežev glede dostopa do njihovih kamer in mikrofonov.  Zagotovili so, da aplikacija ne dostopa do teh funkcij, razen če je to izrecno dovoljeno, in da ne dela posnetkov zaslona, še piše N1.

Preverjajo kvaliteto izdelkov

Poleg tega so se odzvali na kritike glede kakovosti izdelkov. Trdijo, da preverjajo varnost in skladnost izdelkov ter izvajajo naključne preglede. 

Če obstaja sum, da izdelek ni skladen, ukrepajo, vključno z začasno ukinitvijo uvrstitve prodajalca na platformi. 

Glede očitkov o hitri modi, pa so poudarili, da so le prodajalec, ne pa tudi proizvajalec, in da povezovanje kupcev s proizvajalci in prodajalci pomaga zmanjšati stroške ter se izogniti prekomerni proizvodnji, še piše N1.

Komentarji (9)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Krci kitajski Nas nategujejo, rumenci grdi

Osebne podatke (ni preverjeno)

pridobiva mafia za izsiljevanja umore rope

orožnik (ni preverjeno)

Tisti, ki hoče v tej dobi elektronike in digitalizacije ostati anonimen je preveč naiven. Razne trgovske kartice vsebujejo vse podatke, poznajo nakupovalne navade vseh imetnikov, koliko pri njih trošiš, po dnevih točno. Če pa si kaj naročil preko posiljevalcev, ki prodajajo razne "zdravilne zmazke", te v naslednjem mesecu že gnjavijo trije ali še več....Tudi statistični urad, ki meri razne politične ali druge barometre, točno vedo, kako razmišljaš, kateri politični opciji pripadaš, sploh, če te kliče na hišni ali registriran telefon pri operaterju, tak da, vse zmetati na ogenj, odjaviti telefone, denar pa imeti doma v štunfu, kot nekoč, ampak težka bo.

Sandek638485 (ni preverjeno)

Zasebnost? To sploh se obstaja? Bog ne daj da Kitajc komu kaj proda, ko pa meta proda podatke zasebnih sporocil Netflixu pa vsem vseeno…

Jadranko (ni preverjeno)

So zamudili z dostavo so plačali. Sem reklamiral robo so vrnili denar brez postavljat vprašanja. Roba dostavljena čez dva meseca so vrnili denar in robo niso zahtevali. No pa mi povejte enega od naših trgovcev s takšnim odnosom. Kup pisarije in nikoli vrnjen denar.

Mislim, da naši trgovci trepetajo za njihove bogate marže.

Črnigraben (ni preverjeno)

So ti za ta komentar plačali ali si res tako naiven? Kitajci so znani nateguni in roba po takih nerazumnih cenah je lahko samo popoln šrot. Osebne podatke prodajajo in iz tega ustvarjajo profit vse ostalo je predstava za naivne ovce.

In reply to by Jadranko (ni preverjeno)

MariborskiGad (ni preverjeno)

Ti si ČrnaRitnaLukna ... iz pisanja se vidi, da imaš zadosti izkušenj ...

In reply to by Črnigraben (ni preverjeno)

Netisi (ni preverjeno)

Vdaa 5 cukov dobimo in to kr na roke prnese postar dumbass hahah, kaka ovcka si tej ti da mislis da v 2024 neve usak shop ka ti more ponudit in pobere umes tvoj ip address z vsemi podatki, bruh pov tvoje amazon robe je dobavlene iz kitajske dokler ne direkt znamko narocis, fizicni shopi niso nic bols, kupis plasticno posodo za 15e pa ti ist pise made in china pahah. jeble te kitajska, na tvojmo mesto bi se pozanimo o ameriki pa kako stanje majo z varnostjo podatkov mete, amazona, monopoly apple, hacked google comercials itd. bi rek da Temu v totem gejmu ni nic prot ostalim...

Small info za ostale, lah vsak tut na google preveri.. usak shop/website ki ga isces prejme ip address kjer je za hackerja ze dost da prejme telefonsko, ime priimek, bivalisce, operaterja interneta, tvoj ip search history in se vec drugih podatkov... samo iz ip address tolk informacij... usak big site je usej enkrat biv tarca hackerjam... every big shop z sellerji je dav ze ist problem skoz kjer so zasebnost podatkov najvecja tezava, tut ebay, tut wish tut aliexpress (amazon se zdaj), tokrat so se pac Temu lotli kr je zelo popularn in easy dostopn hackerjam za prejem podatkov.
Lep vecer zelim vsem folk, peace out

In reply to by Črnigraben (ni preverjeno)

Mìrko Lampreht (ni preverjeno)

V nos gre vsem ki bi radi da kupujemo pri njih 10x drazje,ker njihovo ni made in China.

Starejše novice