Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Mariborska občina bo letos za pokopališča oziroma njihove investicije ter vzdrževanje namenila 70 tisoč evrov. Med drugim bodo razširili eno od pokopališč za zagotavljanje grobnih mest, zamenjali vodovodni cevovod ter na novo zasadili ciprese.

V Mariboru se obetajo pomembne investicije v vzdrževanje infrastrukturnih objektov na mestnih pokopališčih, saj je Mestna občina Maribor nedavno za ta namen zagotovila nekaj več kot 70 tisoč evrov.

Sredstva bodo namenjena izboljšanju in posodobitvi pokopališke infrastrukture, kar bo prispevalo k ohranjanju dostojanstva in kakovosti storitev za obiskovalce ter svojce pokojnih.

Koliko denarja bo torej mariborska občina namenila pokopališčem in kaj vse se jim obeta?

Zamenjava vodovodnega cevovoda in širitev pokopališča

V Mestni občini Maribor se nahaja osem pokopališč, in sicer Pobrežje, Dobrava, Razvanje, Malečnik, Kamnica, Urban, Gaj nad Mariborom in Limbuš.

Investicije v dve največji pokopališči, Dobravo in Pobrežje, izvaja in vodi Urad za komunalo, promet in prostor Mestne občine Maribor. 

Tako bodo letos v sklopu investicijskega vlaganja zamenjali vodovodni cevovod na pokopališču Dobrava, prav tako bodo širili pokopališče Dobrava zaradi zagotavljanja grobnih mest, tlakovali bodo poti na pokopališču Pobrežje, ne nazadnje pa bodo zamenjali tudi ciprese in tise.

Kot razlagajo na Mestni občini Maribor, bodo investicijska vlaganja izboljšala pogoje za nemoteno delo zaposlenih, ki upravljajo s pokopališči, pogoje samih pokopališč, ter pogoje za najemnike grobov ter obiskovalce.

Za pokopališča bo šlo skoraj 90 tisočakov

Na Mestni občini Maribor vsako leto pripravijo plan potreb investicijskih vlaganj, na podlagi tega pa pripravijo plan prioritet v skladu s finančnimi zmožnostmi za tekoče proračunsko leto.

Mestna občina Maribor ima v proračunu za letošnje leto že planirana sredstva za izvedbo investicij v višini nekaj več kot 23 tisoč evrov, vendar bodo na občini zaradi zamenjave vodovodnega cevovoda razporedili skoraj 50 tisoč evrov iz splošne proračunske rezervacije, kar so že potrdili tudi mestni svetniki.

Vrednost investicijskega vzdrževanja je tako ocenjena na 73.400 evrov oziroma 89.548 evrov z davkom

Komentarji (9)

Mbb (ni preverjeno)

Kdaj boste odstranili plevel ,ki se razrašča med grobovi ,? Vsako leto je enako na Pobrežju.

Wolfgang (ni preverjeno)

pusti da propade pod ima massengrab

In reply to by Mbb (ni preverjeno)

Ivana so umorili (ni preverjeno)
Crkvene skrivnosti (ni preverjeno)

arabnews/node/2496756/middle-east

Black Label (ni preverjeno)

Kdaj se zamenja nesposobno vodstvo?
Po moje takoj, ko se izkaže za nesposobno ...
In kaj potem čakate? Mona ne dela nič, sedi v prelepi pisarni in cuza dobre cekine. Svira frulico in se gre nekega marketingerja s pokopi in pokopališči. Pospešuje prodajo kao. Morbidno. Sanjska služba za lajanje na luno ...

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

HAHAHA SPET BO CANKNILO ZA IZLET V TUJINO

MariborskiGad (ni preverjeno)

In zakaj PP MB sploh potrebuje direktorja oz. managerja? Posel je utečen ... na povečanje prodaje se ne da vplivat ...

Cene se lahko … (ni preverjeno)

pogreb, najem groba na mesec lahlo zelo dragon, cene za upravljanje in vzdrzevanje, ...

In reply to by MariborskiGad (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Dajte, vrli novinarji tega portala, biti malo provokativni in naslovite na Pogrebno podjetje MB vprašanje ... kako občina/podjetje v občinski lasti, ki ne prinaša dodane vrednosti (saj to kar počnejo dodana vrednost ni), ki realno z nobeno prodajno strategijo ne more povečati prodaje, prometa ali dobička, ki je v resnici zgolj inkasant za svoje enostavne osnovne storitve, ki ne zahtevajo prav nobenega znanja (priprava, kremiranje, pokop, vzdrževanje in kasiranje omenjenega), opravičuje zaposlitev vodstvenega managerja z ogromno plačo, čeprav tako podjetje lahko vodi na papirju narisana ofca ... me zanima obrazložitev teh zahtevnih znanj in del ...

Starejše novice