Slika je simbolična.
Policisti spet imeli polne roke dela.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 163 klicev, med temi 60 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 14 kaznivih dejanj,
  • eno prometno nesrečo I. kategorije,  
  • dve prometni nesreči II. kategorije,
  • eno prometno nesrečo III. kategorije,
  • dva voznika sta bila pridržana,
  • pet prijav kršitev javnega reda in miru, od tega ena v zasebnem prostoru.

Vlomljeno je bilo v skladiščne prostore na območju Svete Trojice v Slovenskih goricah, neznani storilec je odtujil tobak, s kaznivim dejanjem pa je, po nestrokovni oceni, nastala materialna škoda v višini 7.500 evrov. Policisti še zbirajo obvestila.

Policisti Policijske postaje Ormož so v nedeljo v naselju Obrež, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, z laserskim merilnikom hitrosti izmerili hitrost vozniku osebnega vozila, ki je vozil 111 kilometrov na uro in s tem prekoračil hitrost za 61 kilometrov na uro.

Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Ptuj. Istega dne zvečer so v Ormožu ustavili voznika osebnega vozila, pri katerem je bilo s preizkusom alkoholiziranosti ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje, podan bo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vozila pijana in brez izpita

V petek so policisti Policijske postaje Ptuj na Ptuju ustavili voznico osebnega avtomobila in ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki niso pripadale temu vozilu. Voznica je bil preizkušena z alkotestom, ki je pokazal 0,77 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku. Prav tako pa je bil pozitiven tudi hitri test za prisotnost prepovedanih drog. Voznici je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonila. 

Policisti so voznici vozilo zasegli in podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju.

Pridržanje je bilo včeraj odrejeno vozniku osebnega avtomobila, ki je na območju Ptuja vozil pod vplivom alkohola , sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Na Ljubljanski ulici v Mariboru je 47-letni voznik e-skiroja trčil v robnik in padel po vozišču, pri tem se je huje poškodoval, odpeljan je bil v bolnišnico.

Na območju Goričaka so obravnavali 14 tujcev - državljanov Sirije, Maroka in Egipta.

Dva večja požara

V soboto so bili obveščeni o požaru hiše na območju Zgornjega Leskovca.

Po prvih informacijah je tuja krivda za nastanek požara izključena, materialna škoda znaša po nestrokovni oceni znaša okoli 100.000 evrov.

Včeraj, okrog 13. ure, so bili obveščeni o požaru v proizvodni hali na območju Cirkulan, eni osebi je bila nudena zdravstvena pomoč zaradi izpostavljenosti dimu. 

Po prvih ugotovitvah je tuja kriva krivda za nastanek požara izključena, po nestrokovni oceni je nastala škoda v višini 500.000 evrov.

Komentarji (3)

pohorskisvizec

Ptujčanka pijana in drogirana vozila avto. Prava amazonka.

mislim (ni preverjeno)

zdaj pa ni krivo pustovanje :)

In reply to by pohorskisvizec

hidra (ni preverjeno)

dokaz, da se da tudi tako voziti. če le nisi preveč pijan, zadet, gre komot, včasih še bolje kot trezen. sicer pa pozitiven test še ne pomeni, da si tudi vozil pod vplivom drog, saj sledi ostanejo še nekaj časa. napačna logika v zakonu in nepoštena praksa, samo da se kasira.

Starejše novice