Foto: Bobo
Po odmevnem primeru suma korupcije v avtocestnem podjetju Dars danes po Sloveniji kriminalisti izvajajo hišne preiskave. Tudi v Mariboru, kjer so kriminalisti obiskali dom Roka Snežiča.

Novembra je televizija POP TV razkrila niz sumov nepravilnosti, od favoriziranja pri javnih razpisih, domnevnem pobiranju podkupnin za posle z Darsom in sumov kartelnega dogovarjanja pri poslu avtovleke.

Pol leta po medijskem razkritju pa danes kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada izvajajo hišne preiskave na Darsu, kar so za 24ur potrdili tudi v Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji.

»Dars aktivno sodeluje pri preiskavi, s katero je danes začel Nacionalni preiskovalni urad. Vso zahtevano dokumentacijo in druge podatke bomo uradu izročili skladno z odredbo sodišča. Dars bo tudi naprej, v kolikor bo potrebno, polno sodeloval z vsemi pristojnimi organi. Vsebine preiskave ne moremo komentirati, saj je v pristojnosti komuniciranja preiskovalnih organov,« so za 24ur sporočili iz Darsa.

Kriminalisti naj bi danes zjutraj obiskali tudi Valentina Hajdinjaka, nekdanjega predsednika uprave Darsa, ki so ga z mesta direktorja odnesla prav medijska razkritja.

Tukaj pa se zgodba še ne konča. Hišna preiskava naj bi prav tako potekala pri Roku Snežiču. Novembra je namreč POP TV  objavil posnetek, v katerem davčni svetovalec Snežič prejema 5000 evrov. Kot jim je povedal žvižgač, naj bi šlo za podkupnino za posel z Darsom.

Sam naj bi Snežiču plačal za 90.000 evrov podkupnin. Žvižgač je zatrdil, da je bila podkupnina potrebna, če si želel delati za Dars, sicer da si bil izločen. Denar naj bi Snežič zbiral tudi za stranko SDS. Hajdinjak in Snežič sta tedaj vse očitke zavrnila, prav tako so nepravilnosti zanikali v SDS.

Snežiča danes na domu obiskali štirje kriminalisti

Rok Snežič je za STA potrdil obisk štirih kriminalistov, ki so po njegovih besedah hišno preiskavo opravili v pol ure. 

Kot je prebral iz odredbe, so preiskave opravili pri njem, celotni upravi Darsa, nekdanjem generalnem direktorju policije Antonu Travnerju, ki je bil nato nekaj časa zaposlen v Darsu, nekdanjem direktorju za področje vzdrževanja v Darsu Damijanu Jaklinu ter pri žvižgaču, ki je zatrjeval, da mu je dal podkupnino. 

Slednji naj bi bil ovaden zaradi kaznivega dejanja nedovoljenega dajanja daril, Snežič pa zaradi prejemanja daril.

»Pred pol leta sem sam zoper Dars podal dve kazenski ovadbi zoper neznane storilce in sem vesel, da je policija končno začela delati na tem primeru,« je dejal. 

Zatrdil je, da ni nikoli sodeloval niti z Darsom niti s Hajdinjakom. »Zato sem podal ovadbi, da se razčisti to, da so me žaljivo obdolžili ter da me je nekdo neupravičeno snemal in prirejal v dogovoru z Darsom,« je povedal in dodal, da sam kot fizična oseba lahko sprejmem darilo do 5000 evrov, ki ga ni dolžan prijaviti finančni upravi, saj je do tega zneska darilo neobdavčeno in ga lahko sprejme od vsake fizične osebe.

Policija potrdila preiskave

Iz policije so sporočili, da preiskovalne aktivnosti potekajo na območju policijskih uprav Murska Sobota, Maribor, Celje, Ljubljana, Kranj in Novo mesto zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve štirih kaznivih dejanj.

Pri izvajanju hišnih preiskav in ostalih preiskovalnih aktivnostih na območju Slovenije sodeluje skupno 50 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada in 24 kriminalistov iz policijskih uprav Maribor, Ljubljana in Murska Sobota.

Kaznivih dejanj je trenutno osumljenih šest fizičnih oseb.

Za  kaznivo dejanje zlorabe položaja je predpisana kazen zapora po prvem odstavku do pet let, po tretjem odstavku pa do dve leti, za kaznivo dejanje nedovoljeno sprejemanje daril po prvem in drugem odstavku je predpisana kazen zapora od treh mesecev do petih let in denarna kazen, za kaznivo dejanje nedovoljeno dajanje daril po prvem in drugem odstavku pa kazen zapora do štirih let in denarna kazen.

Komentarji (20)

SLO (ni preverjeno)

Zadnji čas, da pokorija tega 'heroja'!!!

jugoslavije ni… (ni preverjeno)

jankovi-iiiić ,arsenovi-iiić ?????

In reply to by SLO (ni preverjeno)

Black Label (ni preverjeno)

Mahnić? Krković? Mate? ... itd ...

In reply to by jugoslavije ni… (ni preverjeno)

ocultism (ni preverjeno)

pomgrad -arsenov-ič,javni holding,evropska sredstva...!!!!!!!!!!!sporni nakupi nepremicnin v mariboru-pod trzno ceno...!!!podkupovanje,korupcija,zloraba eu in javnih sredstev pri obnovah in raznih projektih v mariboru????ALI JE TO RES????!!!!!--ić ićć iććčć.....preiskava ze sprozena!!???????ič ičćć ićčćč....

In reply to by Black Label (ni preverjeno)

hohoho (ni preverjeno)

mah nič ga ne bodo pokorili...verjetno preveč ve ;)

In reply to by SLO (ni preverjeno)

per qualche dinari (ni preverjeno)

youtu.be/_xwyUwBQkJ4

pohorskisvizec

Izgleda, kot zombi. Kaj sploh je ta model, da se je tako napihnil?

Surfeiter (ni preverjeno)

Vam povem kaj bo na koncu?
Država, beri, davkoplačevalci, mu bomo plačali mastno odškodnino ...

ortar (ni preverjeno)

Kriminalisti preiskovali dom Roka Snežiča, da bi odkrili kje se je nabralo največ prahu in pajčevine ?!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

44 (ni preverjeno)

saj prav za obisk a nic ne bo, pod rubriko ze videno

skupnost ponar… (ni preverjeno)

youtu.be/osfzWtVXNVQ

janek_1 (ni preverjeno)

tresla se gora, rodila se mis. A on se lepo smeje dalje.

orožnik (ni preverjeno)

Še kar nategujete tisti stari posnetek z 5000 evri, to je bila fake news, zrasla na zelniku levičarjev. Lepo vas prosim, da bi Snežič bil tako naiven in kar v neki pisarni štel gnare za podkupnino. Ko je okrog Goloba vroče je pač zmeraj treba pozornost usmerit drugam.

janban

Snežič jih bo spet peljal scat, mi pa bomo vse plačali.

Xy1962 (ni preverjeno)

Bo JJ takoj poklical Matoza,da pomaga svojemu prijatlu,pa bo problem rešen.

mislim (ni preverjeno)

snegec in jjanžek nikoli ne bosta zaprta ... mafijja je povezana do neba!

sherlock h (ni preverjeno)

zlorabe evropskih sredstev v mariboru burijo duhove-kdo bi naj v mariboru zlorabil na desetine milijonov eu sredstev preko gradbenenih podjetij in kam so poniknili milijoni-vas vprasam!!!!kdo bi to lahko bil!!????ali bodo tudi pri njih preiskave vas vprasam maribor!!!!se sprasuje zdruzen maribor-maribor je glede tega zaskrbljen!!!

Kopje (ni preverjeno)

komunisticno levicarska zalega v sloveniji-(ni bilo lustracije in seveda oluje 1991-kar je po mojem mnenju najvecja napaka v zgodovini samostojne slovenije!!!!)ima
posrane gate-udbomafijan in ostali jugoslovanski prilezniki se zavedajo ,da se jim bliza potop-zato so vzniknile afere snezic in ostalo-vas trud je - zaman-slovenija ni na vasi strani!!!!!blu blu blu smrdljivi komunisticno/levicarski drek!!!blu blu blu!!!!!!bye bye...

HYPOKRAT (ni preverjeno)

Tega sluzavca niti po medijih ni sram razlagati, kako nemoralno izobražen je. Zame je dipl. gnoj!

Kopje (ni preverjeno)

pa ne sezez ti jugo drek gospodu snezicu niti do podplata-no ja polizes mu lahko podplate, to bo se slo....drugace pa, sprijazni se da greznice jugoslavije nikoli vec ne boste imeli-tukaj je slovenija!!!!hov hov hov hov- mars v kočo komunist!!!!za pocetek imas nalogo da preucis komunisticko obznano-bos povzetek povedal....👹

In reply to by HYPOKRAT (ni preverjeno)

Starejše novice