Foto: Nina Katarina Bračko
Mariborski skejt pankerji Alo!Stari letos praznujejo pet let. Za rojstni dan so pripravili dva koncerta. »Enega za prijatelje, enega za družino,« so povedali. Po razprodani Cvetličarni so včeraj dodobra zatresli še razprodani Štuk.

Mariborski skejt pankerji Alo!Stari so aprila 2019 prileteli na slovensko glasbeno sceno in presenetili z uporabo mariborščine, svojega maternega jezika, ter iskrenimi, pogosto kritičnimi, komadi in skejt punk glasbo. 

Letos praznujejo peto obletnico delovanja. Po razprodanem koncertu v ljubljanski Cvetličarni so se včeraj zvečer vrnili v svoje domače okolje, na Štuk, ki je odjeknil v ritmu njihove glasbe.

Zakaj so se odločili, da bodo rojstni dan praznovali dvakrat?

»V Ljubljani kot centru Sloveniji res moramo, ker koncentriramo po celi Sloveniji in je Ljubljana neki epi center vsega dogajanja. Po drugi strani pa je Maribor naše mesto – mesto, kjer smo odraščali in tukaj moramo vedno nekaj narediti. Ne samo zato, ker moramo, ampak ker hočemo.«

Sem prii, nič ti neom! 

Letošnje leto za skupino ni zaznamovano le z obletnico in rojstnodnevnima koncertoma, ampak so konec marca izdali tudi drugi album, ki so mu nadeli naslov Sem prii, nič ti neom! 

Zakaj so ravno to mariborsko frazo izbrali za naslov? »Spomnili smo se, ko smo hodili ob vikendih ven, pa v park, in če si slišal ta famozni 'Sem prii, nič ti neom' … Joj, upal si samo, da ne boš kaj 'fasal',« je povedal pevec skupine Tine Matjašič.

Matjašič je pred časov v Mariborinfo podkastu povedal, da po petih letih glasbene poti ne bi spremenili ničesar. »Naučili smo se to, da si znamo bolj prisluhniti med seboj,« pravi: »In znamo hitro priti do nekega rezultata.«

Tine Matjašič, Matic Mlakar, Jernej Metež, Matej Kosmačin in Tomaž Medvar so s svojo iskrenostjo, neposrednostjo ter eksplozivnim in energičnim 'špilom' razgreli ozračje na Štuku in poskrbeli za divjo rojstnodnevno zabavo. 

Dvorana Štuk je pokala po šivih. Kako so se na koncertu zabavali obiskovalci, preverite v galeriji.

Komentarji (5)

Mb-11 (ni preverjeno)

Pa pokadili in snifali so na polno.

KonzervativniZ… (ni preverjeno)

Res je. Snifle se po toteh čahgh nonštop sram jih bode

In reply to by Mb-11 (ni preverjeno)

David 2024 (ni preverjeno)

Nagnusna naslovna slika....pederastvo.

KonzervativniZ… (ni preverjeno)

Tega v maribori ne mse bite!!

In reply to by David 2024 (ni preverjeno)

Mb-11 (ni preverjeno)

Potem pa debilov ne zmanjka v realnem svetu. Ravno smo na kavici ob enem trgovskem centru in umiramo od smeha oziroma na momente smo zaprepadeni, ko vidimo koliko idiotov pride z namenom kupovati v trgovini, ko je praznik posledično so že leta trgovine zaprte. Kaj ti norci nimajo radia, televizorja ali se ne pogovarjajo z nikomer? Bolano vse skupaj.

Starejše novice