Mariborski župan Saša Arsenovič (foto: Bobo).
Mariborski župan Saša Arsenoviča je želel doseči začasno zadržanje sprememb odloka o ustanovitvi Javnega holdinga Maribor.

Vrhovno sodišče je zavrnilo pritožbo mariborskega župana Saše Arsenoviča, ki je želel doseči začasno zadržanje sprememb odloka o ustanovitvi Javnega holdinga Maribor, s katerim mu je mestni svet odvzel izvajanje ustanoviteljskih pravic v holdingu in jih prenesel nase, danes piše Večer.

Arsenovič je skušal sodišče prepričati, da če bi ustanoviteljske pravice v holdingu namesto njega izvajal mestni svet, bi to imelo nepopravljive posledice.

»Samo pavšalno navajanje in sklepanje na hipotetične in nepredvidljive posledice morebitnega bodočega ravnanja toženca temu standardu ne zadosti,« je po navedbah časnika zapisalo vrhovno sodišče in pritrdilo presoji upravnega sodišča.

Predstavnica mestnega sveta Tjaša Gojkovič je za Večer dejala, da je odločitev vrhovnega sodišča pričakovana. Arsenovič medtem sodbe še ni komentiral.

Vprašanje zakonitosti aktov oziroma razmejitve pristojnosti med županom in mestnim svetom je sicer predmet vsebinske presoje tožbe župana Arsenoviča zoper mestni svet, do katere še ni prišlo.

Komentarji (5)

Le kaj bi bilo (ni preverjeno)

Tako!!!!gremo naprej!!!!zdaj pripravite postopke za odstavitev arsenovica iz zupanskega mesta!!taka je zahteva maribora!!!gerade raus lopov!!!!

Njegovi placanci (ni preverjeno)

ODSTOP ARSENOVICA !!!!!

Šumar (ni preverjeno)

Kaj je čefur...?
So ti kozarec z marmelado zaprli oz. stran vzeli...

Gotof je! (ni preverjeno)

Enkrat kriminalec, vedno kriminalec!

Lev (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Arsenovič je dokazano največ naredil za obnovo starega mestnega jedra Maribora . Pričakujem ,da bo v naslednjem mandatu prišel na desni breg Drave .

Starejše novice