Foto: Mediaspeed
Na listi Nove Slovenije za evropske volitve je tudi župan občine Sveta Trojica David Klobasa, čigar osebna stališča se pogosto razlikujejo od stališč stranke.

Trenutni trojiški župan David Klobasa piše danes N1, je na primer podpisal evropsko iniciativo »My Voice, My Choice« za varno in dostopno prekinitev nosečnosti, ki jo je v Sloveniji podprl Inštitut 8. marec. V podkastu Generacija EU na RTV Slovenija je dejal: »Vsaka ženska naj odloča o svojem telesu.«

Na vprašanja, ali podpira legalizacijo konoplje, pomoč pri prostovoljnem končanju življenja, priznanje Palestine in sankcije proti Izraelu, je tudi odgovoril pritrdilno.

Njegovi odgovori pa so vznemirili prvaka SDS Janeza Janšo, ki je na družbenem omrežju X zapisal: 

»Ustanovitelj Nove Slovenije dr. Andrej Bajuk se obrača v grobu.«

Različna mnenja v stranki 

Kljub temu Klobasa v pogovoru poudarja, da ima v NSi vsak svoje mnenje in zaradi tega še ni imel posebnih težav. Prvak NSi Matej Tonin je poudaril, da so v stranki proti evtanaziji in legalizaciji marihuane za rekreativno uporabo ter da so stališča stranke skladna z zdravstveno stroko. 

Poudaril je, da je NSi demokratična stranka z več kot osem tisoč člani in da se vsi ne strinjajo o vsem. Evropska lista Nove Slovenije je raznolika in volivci bodo s svojim glasom odločili, kateri kandidat jih bo zastopal v evropskem parlamentu.

Zaenkrat v NSi niso prejeli pritožb članov glede Klobasovih izjav, navaja N1. Nekateri člani so zadovoljni, ker župan Svete Trojice jasno izraža svoja stališča. 

Na vprašanje o Janševem odzivu Tonin ni odgovoril, neuradno pa v NSi pravijo, da je Janša »živčen, ker mu stvari v stranki uhajajo iz rok,« kar pripisujejo prepiru med kandidati SDS za evropske poslance, doda N1. 

Komentarji (14)

Mb-11 (ni preverjeno)

Barem nekaj pametnega. Drugače pa je to tisti patron, ko ni vedel za kaj je glasoval v državnem svetu. Nima minimalnih šans da gre v eu. Pa kak se bo on tam predstavil ich bin Wurst.

prasenović (ni preverjeno)

jaz mojemu otroku
ki se lepo usere u kahlico
in je njegov drek podoben klobasi
Rečem priden priden

In reply to by Mb-11 (ni preverjeno)

Malinovec (ni preverjeno)

Nsi je stranka brez integritete, že iz časa črne ljudmile. Mislim, da njihovo mnenje ni relevantno.

Zamenjali so ga (ni preverjeno)

https://youtu.be/Zh_tFm-zjcE
https://youtu.be/5ktEonKr9N0
zurnal24/slovenija/jansa-ce-je-to-res-prihaja-prava-zima-ne-le-ohlajanje-

In reply to by Malinovec (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Kobasica je tipični primer pripadnosti stranki zaradi osebnih koristi ...

janek_1 (ni preverjeno)

bluzator. delat se naj spravi.

Pohorčan (ni preverjeno)

Koga tou briga ka tote klobasa podpejra????

orbo (ni preverjeno)

Človek je odkrito povedal svoje mnenje,vi pa že pljuvate po njem.Zelo KRŠČANSKO!!!

CR (ni preverjeno)

človek če pa je on klobasa.

In reply to by orbo (ni preverjeno)

3a (ni preverjeno)

To je neko "moderno krščanstvo" desnih debilov, ki so daleč, daleč od Boga! Imajo pa certifikat o brezhibnosti, s katerim pljuvajo in bljuvajo strup kot kače na vse strani! Odkritost je greh! Zatorej, ključavnice na usta!

In reply to by orbo (ni preverjeno)

3a (ni preverjeno)

Vsem, ki si tako kot on, upajo javno izraziti svoje mnenje, je treba čestitati! Vsi paraziti, ki pa se skrivajo pod različnimi oznakami s svojim blatenjem, pa naj se zamislijo nad svojo lastno bedo in pokvarjenostjo! "Kristjani" z hudičevimi rogovi, so bili, so in bodo vedno zlo naše družbe! Morda pa je tudi.pljuvanje po ljudeh postalo "krščanska vrednota"!?

In reply to by orbo (ni preverjeno)

SLO (ni preverjeno)

Če bi ta primerek šel na tekmovanje v antipatičnosti bi bil absolutni zmagovalec. Tudi prebivalci Trojice menijo podobno.

modri9 (ni preverjeno)

če bo izvoljen ne bo nič čudnega, ker že skoz samo klobasa

Pohorčan (ni preverjeno)

Tote klobasar - wurst - kalbas je prove seronje.

Starejše novice