Viktor Orban (foto: Bobo)
Madžarska v konfliktu ne misli sodelovati, je še dodal.

Madžarski premier Viktor Orban je danes dejal, da v Bruslju potekajo priprave delovnih skupin o tem, kako bi NATO lahko sodeloval v rusko-ukrajinski vojni, poroča Index.hr. 

Orban je za javni radio Kossuth izrazil zaskrbljenost zaradi podobnosti med trenutno situacijo in obdobji pred prvo in drugo svetovno vojno. Poudaril je, da Madžarska kot članica NATO ne želi sodelovati v konfliktu, niti finančno niti z orožjem.

Dodal je, da so strahovi o napadu Rusije na članico NATO neutemeljeni, saj ruska vojska vodi težek boj z Ukrajino. Orban meni, da ruska grožnja služi kot uvod v globlje vpletanje Zahoda v vojno.

Poudarek na evropskih volitvah

Orban je tudi dejal, da Madžarska zavrača vojaško pomoč Ukrajini in se želi izvleči iz dolgoročnega načrta NATO za pomoč Ukrajini. Poudaril je, da bodo prihajajoče volitve v evropski parlament pomembne za določitev smeri vojne in miru v Evropi.

Odnosi med Budimpešto in Washingtonom so napeti zaradi madžarskega zavlačevanja pri ratifikaciji švedskega pristopa k NATO in Orbanovih tesnih vezi z Moskvo kljub vojni v Ukrajini, še navaja Index.hr. 

Komentarji (4)

SLO (ni preverjeno)

Dovolj veliki debili so v eu, da pride do vojne vseh vojn!!! Zanašajo se na nato a gorela bo Evropa?! Naj še ostale države izrečejo enaka stališča kot so to storili ali bodo storili Madžari!!!
Mislim, da je čas da gremo vsi ven na ulice in umirimo-utišamo te 'naše' in eu politike!!!
V vojni ni zmagovalcev!!!

Branko59 (ni preverjeno)

Bravo Madžari in njihov predsednik tako se dela

Šumar (ni preverjeno)

Golob če samo pomisliš da bi to podprli boš hitro ostal brez perja!!! Vsi na ulice pa zatučt to golazen ki podpira ameriko!!!!!!

Zombi (ni preverjeno)

Zato uvajamo v Sloveniji obvezen vojaški rok ... da bomo sinove in vnuke pošoljali v Ukraino, seronje v vladi se bodo pa delali pametne. Kdor nima spomina zlate ribice, se spomni naše osamosvojitve ... peščica klošarjev (Janša, Petrle, Bavčar itd), ki so se, ko je pokalo, skrivali v kleteh Cankarjevega doma, je pravim osamosvojiteljem ukradla vse zasluge in jih pripisala sebi ... torej stoko jedna ... orožje v roke in prostovoljno marš na fronto, v našem imenu bomo govorili sami ... če bo treba, pa na ulicah ...

Starejše novice