Slika je simbolična (foto: Žan Osim).
Ure športne vzgoje na Osnovni šoli Leona Štuklja že vrsto let potekajo na zunanjih igriških, ki so neprimerne za šolsko vadbo. Zato se je mariborska občina naposled odločila, da jih bo uredila oziroma dotrajane površine nadomestila z novimi igrišči.

Otroci in starši se bodo razveselili novice, da bo v Mariboru nastalo novo večnamensko zunanje igrišče. Mestna občina Maribor namreč načrtuje ureditev igrišča pri Osnovni šoli Leona Štuklja Maribor.

Novo igrišče bo namenjeno tako potrebam izvajanja šolskega programa pouka športne vzgoje Osnovne šole Leona Štuklja, kot tudi za rekreacijo okoliških prebivalcev.

Kot razlagajo na Mestni občini Maribor, sodi Osnovna šola Leona Štuklja po starosti med najmlajše vzgojno-izobraževalne ustanove v mestu, vendar pa so njene zunanje športne površine v zelo slabem stanju, s čimer kljub izvedenim manjšim popravkom omogočajo zgolj omejeno uporabo.

»Zaradi začetka delovanja mednarodne šole ta nujno potrebuje funkcionalne zunanje športne površine in telovadnico, ob povečanem vpisu pa tudi dograditev stavbe, saj v nasprotnem primeru šola ne bo mogla zagotavljati 'nadstandardnega' programa, kar se od mednarodne šole zaradi šolnin in renomeja tudi pričakuje,« poudarjajo na mariborski občini.

Igrišča neprimerna za vadbo

Osnovna šola Leona Štuklja Maribor izvaja v okviru športne dejavnosti tako primarno kot sekundarno dejavnost. V okviru primarne dejavnosti 344 učencev šole obiskuje ure športne vzgoje, pri čemer pa na mariborski občini razlagajo, da morajo na šoli zaradi prezasedenosti šolske telovadnice pouk tam izvajati po združenih oddelkih oziroma razredih.

Pri tem pa dodajajo, da v času primernega vremena uporabljajo tudi zunanje odbojkarsko ter košarkarsko igrišče, vendar sta ti neprimerni za šolsko vadbo. »Do nedavnega se je uporabljajo tudi igrišče za nogomet, ki pa je bilo ukinjeno pri regulaciji Pekrskega potoka,« razlagajo na Mestni občini Maribor.

Prav tako pa šola v popoldanskem času, po zaključku obveznega šolskega dela, izvaja športne interesne dejavnosti za učence šole, v poznopopoldanskem in večernem terminu pa vadbene prostore s soglasjem uporabljajo mariborska društva ter klubi.

»Glede na to, da šola nosi naziv po izjemnem športniku in olimpijcu Leonu Štuklju, bi bilo več kot primerno, da bi šola lahko tako otrokom, kot okolišim prebivalcem, omogočala vzpodbudnejše športno okolje,« menijo na mariborski občini.

Ob šoli novo igrišče za mali nogomet, rokomet in tudi košarko

Mestna občina Maribor bi tako ob Osnovni šoli Leona Štuklja uredila 1176 kvadratnih metrov veliko območje. Natančneje bi tam zgradili večnamensko športno igrišče za mali nogomet, igrišče za rokomet ter dve prečni igrišči za košarko, odbojko in badminton.

Ob tem bi uredili tudi športno opremo, med drugim potrebne gole, stojala s koši in premična stojala z mrežami za odbojko ter badminton.

Za namen dostopa do igrišča bi ne nazadnje zgradili in uredili tudi dostopno pešpot, ki bi učencem in ostalim uporabnikom športnih površin omogočala varen dostop do novih igrišč.

Izgradnja novega igrišča bo stala nekaj več kot 300 tisoč evrov. Pri tem bo Mestna občina Maribor iz proračunskih sredstev za igrišče namenila 191 tisoč evrov, 14.762 evrov bo dodal donator, preostalih 100 tisoč evrov pa naj bi mariborska občina pridobila iz javnega razpisa ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Komentarji (8)

SLO (ni preverjeno)

Kako lahko pride do postavitve neprimernih igral?!
Kaj tudi tukaj ni nobenega nadzora?!

Lev (ni preverjeno)

Otroška igrišča je potrebno vzdrževati in pravočasno odpravljati napake ,da ne pride do poškodb . Poglejte si kako izgleda okolica igral v Novi vasi.

UDBAN (ni preverjeno)

Ker bodo igrišča namenjena vsem občanom je vprašanje denarja za vzdrževanje objektov . Ko pride novi župan bo zmanjkalo denarja.

44 (ni preverjeno)

naj se uredi, pa 25 proc neslovencev je na tej soli, za zamislit

44 (ni preverjeno)

nekaj jih je v mednarodni soli, to je pozitivno, ostalo pa....

In reply to by 44 (ni preverjeno)

Auersberg (ni preverjeno)

Iz tega zmazka od članka sploh ni nič razvidno, kakšna so ta igrišča, ki so "neprimerna". 5 slik ne znajo posneti. Če nisi kot novinar sposoben prikazati, kakšno je stanje igrišča, potem je nesmiselno, da pišeš traktate o tem, česar ne pokaže slika.

Dajte se že vzeti enkrat v roke in dostavite celovito informacijo, če že o nečem pišete.

Surfeiter (ni preverjeno)

Bravo župan z ekipo ... vi ste naše krizanteme ...

Nedeljski (ni preverjeno)

Nwprimwrna igrišča ob šoli?
Če hočete v živo videt definicijo tega izraza, predlagam ogled OŠ Slave Klavore na teznu.
Lani so celo dobili gole na nogometne igrišču. Iz katerega raste trava...

Starejše novice