Slika je simbolična.
Mariborčan romskega porekla in njegova žena sta leta 2014 mladoletno hčer prodala v Italijo. Nevzat Bislimi je bil ob tem leta 2019 udeležen v smrtni prometni nesreči, sojenje se pet kasneje še ni začelo.

Nevzat Bislimi, Mariborčan romskega porekla, in njegova žena Nafija sta leta 2014 hčerko, ki ji je še nekaj mesecev manjkalo do polnoletnosti, prodala v Italijo. Družina iz Brescie v Lombardiji je za še ne polnoletno dekle plačala 15.000 evrov, navaja Žurnal24 .

Razlog naj bi bila tradicija dogovorjene poroke. 

Kot poroča portal, je dekle, ki se ni strinjalo, da so ji izbrali ženina, pri naših zahodnih sosedih postala sužnja desetčlanske družine, ki je ni niti prijavila oblastem. Družina je prav tako ni prijavila, ob prihodu pa so ji odvzeli vse uradne dokumente. Čeprav je kronično bolna, je niso vozili k zdravniku.

Po enem mesecu je dekle odpotovalo na obisk domov, kjer je starše prosila, da hoče nazaj, a zaman. Poiskala je pomoč tudi na centru za socialno delo, namestili so jo v kriznem centru, a naj bi jo starša našla in jo z grožnjami prepričevala, da se vrne v Italijo.

Dobila družbeno-koristno delo

Starša sta bila leta 2018 na mariborskem okrožnem sodišču obsojena zaradi trgovine z ljudmi. 

Nevzat na dve leti zapora, ki ju je lahko odslužil s 1440 urami dela v splošno korist, žena Nafija pa na leto dni aresta oziroma 720 ur dela v splošno korist. 

Sojenje se pet let po tragični prometni nesreči še ni začelo

A prodana hči ni edino, kar ima Bislimi na vesti. Decembra 2019 je vozil pijan, brez vozniškega dovoljenja in z neregistriranim vozilom.

Na Ptujski cesti v Mariboru je povzročil smrtno nesrečo, v kateri je umrl njegov 30-letni prijatelj. Grozi mu do 12 let zapora, a se sojenje slabih pet let po nesreči še ni začelo.

Prejšnji četrtek je sicer prišel na sodišče, a se je držal za srce, navaja Žurnal24. Odvetnica je pojasnila, da je doživel dva infarkta in čaka na operacijo.

Komentarji (9)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Baje da sta cigana.

Šumar (ni preverjeno)

Potem pa policija še sprašuje ali jim zaupamo...? NEE!!!! KO BOSTE "POČISTILI TO GOLAZEN...mogoče
Zakaj nista ta dva v zaporu????
Naj mi prosim policaj odgovori na to vprašanje...

In reply to by Kurbinsin (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

ta dva bi lahko delala evtanazijo
Bomo videli koliko se jih bo prijavilo

In reply to by Šumar (ni preverjeno)

Šumar (ni preverjeno)

Cigan ki živi v Mb... NE PA MARIBORČAN...!!!

David 2024 (ni preverjeno)

Obglavit na trgu cigane smrdljive !!!

Surfeiter (ni preverjeno)

Ups! ... nekaj novega ste nam povedali ... da cigići prodajajo svoje hčerke za neveste ... le kaj one babure na CSD delajo? Redijo že tako debele riti ...

Levi parkl (ni preverjeno)

Kaj delajo na CSD? Če si avtohtoni slovenec potem gledajo kje presegaš cenzus za procent-dva, ker imaš doma 2 zokna preveč, da ti ne rabijo dati socialne pomoči. Če se razkuriš pa potem še policaje vključijo v socialne postopke. Tako da ti ne dajo nič, pa še jebejo te.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Tanja flaškon (ni preverjeno)

če te pa tam jebejo
bom takoj šla tja
Jaz bi bila rada jebena
pa ni nobenega ki bi me

In reply to by Levi parkl (ni preverjeno)

kosilnica (ni preverjeno)

Ne jokaj osamljeno dekle. Jaz te z veseljem porinem.

In reply to by Tanja flaškon (ni preverjeno)

Starejše novice