Foto: X/Matej Rijavec.
Verjamete v uspeh naših fantov?

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes odprla evropsko prvenstvo 2024 s tekmo proti Danski. Stuttgart Arena, ki sprejme 55 tisoč gledalcev, bo polna, pri čemer bo najmanj 10 tisoč Slovencev. 

V mestu je bilo že včeraj živahno, saj so slovenski navijači na trgu Schlossplatz v središču mesta preglasili danske navijače. Verjamejo, da lahko premagajo tudi to skandinavsko reprezentanco, kljub temu da v prejšnjih medsebojnih srečanjih nismo imeli najboljše statistike.

»Že dolgo smo vedeli, da bo večina dogodkov za slovenske navijače potekala v Münchnu, tam jih tudi največ pričakujemo, ampak se nam je zdelo škoda, da v Stuttgartu ne bi organizirali prav ničesar, saj naj bi poleg tistih 10.000 Slovencev, ki bodo na stadionu, sem prišlo do 15.000 slovenskih navijačev, ki bodo tekmo spremljali v mestu,« je za STA pojasnila Mateja Vodiškar

Nekdanja novinarka, zdaj raziskovalka na univerzi Hohenheim, je v Stuttgartu v vlogi koordinatorke slovenskih društev v Nemčiji, soorganizirala je tudi posebno druženje za slovenske navijače v bližini uradne navijaške cone. 

Komentarji (5)

Politk (ni preverjeno)

3.Nula

Mb-11 (ni preverjeno)

Debil sdsov vidiš da nimaš pojma na nobenem področju. Spizdi nekam.

In reply to by Politk (ni preverjeno)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Usrančki prizadeti še bolj bodo pušili kurac ko ustaši včeraj, ko so se po vseh štirih z nabreknjenimi rdečimi ritami kot babooni odvlekli nazaj v hotel španjolci so pekli ustaša včeraj, Danes je na vrsti slovenceljn.

Mb-11 (ni preverjeno)

Marš iz Slovenije domobranec zagabani.

In reply to by Kurbinsin (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Kuj prihaja Yusuf pekač kukurce.

Starejše novice