Foto: Marko Delbello Ocepek
Zaradi izjemnega zanimanja za njun prvi skupni koncert bosta glasbeni ikoni skupaj nastopili še enkrat.

Potem ko sta z napovedjo zgodovinskega prvega skupnega koncerta navdušila Slovenijo in v le nekaj dneh razprodala največjo koncertno dvorano v Ljubljani, bosta Vili Resnik in Miran Rudan na željo številnih ljubiteljev njune glasbe nastopila še enkrat - 24. januarja 2025 v dvorani UŠC Leona Štuklja v Mariboru.

»Ob takem valu navdušenja, kot ga je sprožila najava najinega skupnega koncerta, je težko povedati kaj drugega, kot da naju je vse skupaj zelo pozitivno presenetilo in seveda se te to dotakne. 

Oba sva zelo prisotna po vsej Sloveniji, na koncertih je vedno super energija, vseeno pa je skoraj neverjetno, da ljudem skupni nastop pomeni toliko, da skoraj pol leta pred koncertom razgrabijo karte in nas vse spravijo v zadrego, ker smo mislili, da bo to bolj butična zgodba za največje ljubitelje najine glasbe, ne pa eden od žurov leta,« sta misli po razprodaji Media Centra strnila velikana slovenske popularne glasbe.

Foto: Marko Delbello Ocepek

Spomini na Štajersko

Vili Resnik se svojega prvega nastopa na Štajerskem spominja tako: »Ravno sem zapustil Pop Design, dež je padal, bilo je pred božičem ... Ko sem prišel na lokacijo, me je 'gazda' nagnal, da naj grem domov, da tam ne bom igral. Pa sem ga prepričal, da moram, ker smo koncert najavljali in ljudje so prišli. Odigral sem, bilo je nabito polno in bila je 'štala'. Res je bilo noro. In od takrat je na štajerskih koncertih vedno noro

»Najprej smo preverili možnosti za selitev na še večje prizorišče. To ni bilo možno, zato sva začela iskati skupne proste datume. Ker sva zasedena vsaj pol leta vnaprej, je prvi prost termin, ko lahko to izpeljeva midva in je na voljo tudi primerno prizorišče, šele 24. januar 2025.

Dvorana UŠČ Leona Štuklja v Mariboru je sicer manjša kot Media Center, kjer bi lahko izvedla dodatni koncert, a sva se na željo številnih ljubiteljev najine glasbe iz Štajerske, Koroške in Prekmurja odločila premakniti bližje k njim. Da bo tudi najin prvi skupni štajerski koncert pravi glasbeni praznik in nepozabna 'čaga', pa sploh ne dvomiva,« pravita glasbenika.

Miran Rudan še dodaja: »Najin prvi skupni nastop izven Ljubljane ne bo na Štajerskem, ker sem jaz Štajerec, bom pa Viliju kot domačin vsekakor pokazal kaj meni pomeni Štajerska in kako izgleda pravo štajersko gostoljubje. Čeprav on to v resnici že dobro ve ...«

Bogata zgodovina obeh glasbenikov

Rudan in Resnik sta drug ob drugem zaznamovala skoraj pol stoletja v slovenski popularni glasbi, za seboj pa, kot solista in člana različnih skupin, pustila neverjetno število že napol ponarodelih hitov.

Vsak po svoje sta pustila pečat v skupini Pop Design, pa tudi na festivalskih in evrovizijskih odrih (Vili z 'Naj bogovi slišijo', Miran je kot član skupine Pepel in kri ob Totu Cotugnu v Zagrebu zmagal z zimzelenčkom 'Insieme 1992').

Vili je glasbeno pot začel kot roker (Herbie, Junaki nočne kronike, YUNK, Spin), s Pomarančo pa je oral tudi slovensko metalsko ledino. Miran je priplesal na sceno z Moulin Rouge in že leto kasneje preskočil v Randez Vous, po treh uspešnih albumih pa prestopil v Pop Design. Tam ga je vmes za pol desetletja zamenjal Vili, za njim pa se je na 'drugi polčas' spet vrnil Miran.

Oba sta kasneje še večji pečat na sceni pustila kot solista, Miran je bil v obdobju albuma 'V srce' kralj slovenske pop scene, Vili se je zapisal v anale tudi z nogometno himno 'Na fuzbal me pust', v zadnjih letih, ko doživljata pravi preporod (Rudanova 'Medena' je bila lani sedmi najbolj predvajan slovenski radijski hit), pa so se ohladile tudi njune medsebojne zamere.

Moči sta predlani združila v projektu Legende ('Zelena dežela'), milijonske oglede na you tubu pa dosegajo njuni skupni nastopi v šovu V petek zvečer.

Komentarji (2)

Surfeiter (ni preverjeno)

Tu vama ne bo uspelo ... zagorci preferirajo le Tupsona in klape ...

Štamperl (ni preverjeno)

Butec in butec ?!

Starejše novice