Vir: Facebook Mariborka
Iznad vhoda knjigarne Mariborka so nasilno odstranili mavrično zastavo.

V knjigarni Mariborka, ki je last založbe VigeVageKnjige, so v začetku junija, ki je tudi mesec ponosa, nad vhodom izobesili mavrično zastavo skupnosti LGBT. 

Neznanec pa je v torek okoli 14. ure zastavo nasilno odtrgal in po dejanju pobegnil, so pojasnili pri založbi VigeVageKnjige.

Nasilno dejanje so pri knjigarni takoj prijavili policiji, ki je po navedbah založbe ravnala korektno, se takoj odzvala in na kraj dogodka poslala patruljo, ki je napravila zapisnik.

Na mariborski policiji so danes za STA potrdili, da so nedavno prejeli prijavi dveh kaznivih dejanj - v enem primeru gre za kaznivo dejanje tatvine, v drugem primeru se prijava nanaša na sum storitve kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. V obeh primerih še zbirajo obvestila.

Ob tem so še navedli, da morajo biti za obstoj kaznivega javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti izpolnjeni zakonski znaki v skladu z 297. členom kazenskega zakonika, tatvina zastave sama po sebi pa ne izpolnjuje zakonskih znakov navedenega kaznivega dejanja.

Dodali so še, da imajo v policiji ničelno toleranco do vsakršnih oblik kaznivih ravnanj, v tej zvezi še posebej, če gre za sum kaznivih ravnanj javnega spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti in vsakršno naznanjeno ali zaznano kaznivo ravnanje obravnavajo celovito ter s ciljem, da se storilce tovrstnih dejanj odkrije in ustrezno obravnava.

V knjigarni dejanje razumejo kot akt sovraštva

Po navedbah vodje knjigarne Mariborka je mavrično zastavo nad vhodom knjigarne odstranil fant, star med 15 in 17 let, ki se je, odet v temen spodnji del trenirke in temno jopico s kapuco čez glavo in masko na obrazu, priplazil do vrat, odtrgal zastavo. Nato je pobegnil s kolesom, ki je bilo parkirano v bližini.

Pri založbi VigeVageKnjige ob tem izpostavljajo, da gre za nasilno dejanje, jasno uperjeno zoper manjšino, v podporo kateri so pred knjigarno tudi izobesili zastavo.

»Pripada ji tudi nekaj naših sodelavk in sodelavcev. Dejanje razumemo kot akt sovraštva, ki ga je storilec očitno vnaprej načrtoval, kot jasno provokacijo in kot strahopetno gesto z namenom zastraševanja,« so še zapisali.

Komentarji (10)

Veliki bog (ni preverjeno)

opozorilo!!!vsak slovenec ima ustavno pravico biti proti pedrom lezbacam lgbt!!!vsaka krsitev teh ustavnih pravic iz strani milicnikov oziroma udbosodstva je protiustavna in protizakonita!prijavite in kazensko ovadite tovrstne udbase in milicnike-zahtevajte svoje ustavne pravice!!!!!bodite ponos nase evolucije in ne dajte se mentalnim kripljem in njihovim podpornikom ala musarca / jankovic arsebobitch-bodite ponosni da ste naravni in hetero!!!lep dan vsem!!

kar_nekdo

Ti , ki se očitno imaš za "vsemogočnega", bi si moral spremenit ime v "mali pizdek"...

In reply to by Veliki bog (ni preverjeno)

Heh (ni preverjeno)

Štajerci pijani, ki nimate razloga da bi bili na karkoli ponosni, ker ste leglo džankijev in pijančkov, ki rado razgraja v imenu fuzbala. Morate imeti nekoga spodaj, da se počutite kot da ste boljši. Ste si pač izbrali homote. O kakih metalnih kriplih govoriš, ko je vaša inteligenca že zdavnaj klinično mrtva. Pogreb ste prespali v alko komi, seveda.

In reply to by Veliki bog (ni preverjeno)

Stane33 (ni preverjeno)

Stokrat plus+++++
Leglo smrdljivih umazanih pijandur, najbolj primitivno mesto v državi. Smradi pijanski na socialni vsi po vrsti, mučitelji živali, morilci psov, prašiči zapiti, to ste Totekovska golazen

In reply to by Heh (ni preverjeno)

Šumar (ni preverjeno)

Pravilno da so odstranli to pedersko sranje!!! Me zanima če bi policaji delali zapiske za strgano SLOVENSKO ZASTAVO???

Berbad (ni preverjeno)

Če bi kdo raztrgal slovensko zastavo sigurno ne bi pisali o tem...

Samo Strah (ni preverjeno)

Jo je pri nas en sosed ali jebiveter od hišnika hotel dati na blok. In ker je zabit še ne ve da sem kot poglavar bloka 81 lahko glavni samo jaz ali moji namestniki.
Vzel sem mu toto pederajzlasto mavrično sranje od zastave in si lepo rit not obriso da je imel poleg gratis še rjavo štrafno ki je tak lepo not pasala, pol pa sem mu jo hotel v lape zatlačit, samo je bila prevelika.
Pa si pizdek ni upal prijaviti, ve se, kje je Betnavska, kje sem jaz, tam je red.
Tak da ne mi s forami, policajčeki nič ne naredijo če imaš koga tam poznanega in ga malo podmažeš, lahko pa so motivirani da naredijo še več če želiš in jih spet mažeš.
Jebemti frotirko, pa jaz tote plave indijance tak dosti mažem da še bo meni kdo rekel da sem peder!

Stane33 (ni preverjeno)

Ti si prototip zapitega pijandurskega totekovskega smrada, ki jih je polno v tem najbolj odvratnem in prostaškem mestu v državi.
Vijoličasti zapiti smrad z napojeno spužvo v glavi namesto možganov.

In reply to by Samo Strah (ni preverjeno)

Samo Strah (ni preverjeno)

O Stanejo, internetni heroj, borec facebooka.
Pridi v živo da rečemo kako, da vidim če boš bežal brez argumentov.
Samo čas mi javi. Pridi na Betnavsko vsaki dan, na avtobusni se dobiva če želiš, ali pa pred blokom 81 samo tu imam prednost domačega terena. Lahko pa pridem v Betnavsko šumo pa te skotam. Ne boš prvi pa ne zadnji.
Samo ne jutri dopoldan, jutri grem pred toto frdamano knjigarno pa jim še jaz onaniram na zastavo. Naj me prijavijo, v tem mestu ni policaja ki bi si me drznil aretirati. In kaj boš ti Stankec naredil? Postal se boš, točno to boš!

In reply to by Stane33 (ni preverjeno)

666 (ni preverjeno)

pederček ste gnus človestva

In reply to by Stane33 (ni preverjeno)

Starejše novice