Foto: Bobo
Bi se lahko naši fantje prvič v zgodovini uvrstili v osmino finala evropskega prvenstva v nogometu? V primeru poraza proti Angliji se mora marsikaj 'poklopiti'.

Slovenija je na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji do sedaj odigrala dve tekmi skupinskega dela. 

Na prvi je z 1:1 remizirala z Dansko, za Slovenijo je zadel Prekmurec Erik Janža.

Na drugi tekmi je Slovenija proti Srbiji vodila vse do zadnjih sekund tekme, ko je za Srbe zadel Luka Jović in rezultat izenačil na 1:1. Za Slovenijo je zadel Žan Karničnik.

Naše reprezentante v torek, 25. junija, čaka še zadnji obračun skupinskega dela proti Angliji.

Anglija s štirimi točkami trenutno zaseda prvo mesto v skupini, Slovenija in Danska imata po dve točki, Srbija pa eno.

Slovenija bi lahko med najboljših 16 napredovala tudi v primeru poraza proti Angliji

Anglija velja za eno najboljših reprezentanc na svetu in je ena izmed favoritov za končno zmago na evropskem prvenstvu.

Slovenija bi se lahko med najboljših 16 uvrstila tudi v primeru poraza proti Angliji, a bi jim moralo na roko iti kar nekaj rezultatov v preostalih skupinah.

Kaj vse se mora 'poklopiti'?

Nemčija si je v skupini A že zagotovila napredovanje, zelo blizu je tudi Švica. Škotska ima pred Madžarsko eno točko prednosti. V primeru, da v zadnjem krogu Škotska in Madžarska remizirata, bi imeli Škoti dve točki, a slabo gol razliko (-4). V tem primeru bi bila Škotska na lestvici tretjeuvrščenih ekip slabša od Slovenije, če naša reprezentanca proti Angliji ne izgubi z več kot tremi goli razlike.

V skupini B so si Španci že zagotovili napredovanje, v zadnjem krogu se bodo pomerili z Albanci, Hrvaška pa se bo pomerila z Italijo. Če Španija premaga Albanijo, Italija pa Hrvaško, bi imela najboljša tretjeuvrščena ekipa verjetno Albanija z zgolj eno točko. Če bi Hrvaška remizirala z Italijo, bi imeli Hrvati le dve točki in gol razliko -3, kar bi šlo na roko Sloveniji.

Če bi Madžarska remizirala s Škotsko, Albanija izgubila proti Španiji, Hrvaška ne bi premagala Italije, Srbija pa Danske, bi Slovenija ob zmernem porazu proti Angliji že prihodnji torek v Kölnu lahko proslavljala zgodovinski uspeh, uvrstitev med 16 najboljših ekip.

Komentarji (3)

11 (ni preverjeno)

Angleži z prikazano igro niso neki bavbav. Šeško bo že zabil enega za Šporarja pa se ne ve.

Politik (ni preverjeno)

Kek,dela brezvezne menjave,pa še tečn je ,s tisto njegovo isto nenasmejano faco na vsako konferenci.Govori vedno tak flegma .ni čudno ,da zgubljajo.anglija na s bo žive požrla.Menjajte že tega tečnega trenerja,Bij je dober ja ,ampak njegov čas je odpisan.

pohorskisvizec

Bla bla...

Starejše novice