Foto: Žan Osim
Na Glavni oder Festivala Lent je včeraj stopila izjemna tribute skupina Pink Floyd History, ki se je poklonila kultnemu albumu Dark Side of the Moon.

Še danes težko spoznamo koga, ki ne bi poznal legendarne britanske skupine Pink Floyd, ki je svoj vrhunec doživela v 70-ih in 80-ih letih prejšnjega stoletja.

Svet rock glasbe je zaznamovala s svetovnimi hiti, med njimi Arnold Layne (1967), See Emily Play (1967), Money (1973), Another Brick in the Wall, Part 2 (1979), Not Now John (1983), On the Turning Away (1987) in High Hopes (1994).

Skupina velja tudi za pionirje psihedeličnega vesoljskega rocka in progresivnega rocka, ki temelji na bluesu.

Foto: Žan Osim

Glavni oder zavzela »tribute« skupina Pink Floyd History

V soju žarometov Glavnega odra na Trgu Leona Štuklja so občinstvo včeraj osupnili Pink Floyd History - tribute band, ki se je na sceni uveljavil tudi s spektakularnimi svetlobnimi učinki in video projekcijami.

Včerajšnji koncert, ki ga je spremljal 30-članski godalni orkester, je nosil naslov The Dark Side Orchestra, s katerim so se nastopajoči ob 50. obletnici izida poklonili albumu Dark Side of the Moon (1973).

Album velja za enega najbolj kultnih albumov sodobne glasbe in je v času izida 15 let »kraljeval« na glasbenih lestvicah ter presegel številne rekorde. Prodanih je bilo več kot 50 milijonov izvodov.

Komentarji (3)

janek_1 (ni preverjeno)

odkad su mi cigani ukrali radio u mom autu, vec ne idem na ovaj Lent!

totalno pameten (ni preverjeno)

turisti in ostali se sprašujejo, zakaj ni McDonalda v centru Mb.

Selko (ni preverjeno)

nema mekdonalda je su biki i krave na biciklima na pohoru.

In reply to by totalno pameten (ni preverjeno)

Starejše novice