Slika je simbolična.
V Sloveniji letos štirje katoliški novomašniki.

V Sloveniji bodo ob letošnjem prazniku apostolov Petra in Pavla v katoliške duhovnike posvečeni štirje novomašniki - Gregor Markelc, Matjaž Venta, Luka Jesenko in Mel Kovic. Dva med njimi prihajata iz koprske škofije, eden iz ljubljanske nadškofije in eden iz redovne skupnosti salezijancev, so sporočili iz Slovenske škofovske konference.

Markelc je član redovne skupnosti Don Boskovi salezijanci in prihaja iz župnije Šentrupert na Dolenjskem. V duhovnika bo posvečen v petek v novomeški stolnici.

Venta prihaja iz župnije Dob. V duhovnika bo posvečen v soboto v ljubljanski stolnici.

Prav tako v soboto, na dan apostolov Petra in Pavla, bosta v koprski stolnici duhovniško posvečenje prejela Jesenko, ki prihaja iz župnije Godovič, in Kovic iz župnije Miren pri Novi Gorici.

Lani je imela Katoliška cerkev na Slovenskem tri novomašnike, predlani pa štiri. V času samostojne Slovenije je imela največ novomašnikov v letih 1997 (31) in 1999 (27).

Skupno je lani v Katoliški cerkvi na Slovenskem delovalo 948 duhovnikov, od tega 704 škofijskih in 244 redovniških duhovnikov.

Komentarji (4)

Proti zlorabi (ni preverjeno)

domovina/zlorabe-v-cerkvi-ob-kronicnem-pomanjkanju-informacij-in-transparentnosti-je-prevec-prikladno-prelaganje-odgovornosti
https://dovolj-je

pepepe (ni preverjeno)

Pedofili se predstavijo ali kaj ?

Fritz (ni preverjeno)

Mlado meso za pedofile

Duhovnik s.p. (ni preverjeno)

morali bi delovati neodvisno od cerkve

Starejše novice