Slika je simbolična.
Italijani v zadnjih sekundah do remija proti Hrvaški in v izločilne boje.

Hrvaška in italijanska nogometna reprezentanca sta se v tretjem, zadnjem krogu predtekmovanja v skupini B na evropskem prvenstvu v Leipzigu razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0). 

Točka Italijanov, ki so si jo priigrali v zadnjih sekundah tekme, je dovolj, da so azzurri osvojili drugo mesto v skupini in si zagotovili osmino finala.

Hrvati so evropsko prvenstvo odprli s porazom proti Španiji (0:3) in remijem proti Albaniji (1:1), Italijani pa so za uvod premagali Albance (2:1) in minimalno klonili proti Špancem. 

Italijani so si s prvim remijem na turnirju zagotovili drugo mesto in izločilne boje.

Te si je iz skupine zagotovila tudi Španija, ki je v Düsseldorfu za konec ugnala Albanijo z 1:0 in z devetimi točkami končala na vrhu. Italijani so zbrali štiri točke, Hrvati pa dve in so na tretjem mestu zaradi slabe razlike v prejetih in danih zadetkih najverjetneje ostali brez osmine finala.

Hrvaško je v vodstvo v 55. minuti popeljal kapetan Luka Modrić, ki se je tako po nekaj sekundah oddolžil za zgrešeno enajstmetrovko.

Odločilno točko je Italijanom globoko v osmi minuti sodnikovega dodatka zagotovil Mattia Zaccagni.

Komentarji (4)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Ustaśi in šiptari mrš domov, samo še ćetnice je treba nagnat pa je vse super

janek_1 (ni preverjeno)

jebi se olos! Nasi su bolji nego tvoji!!

In reply to by Kurbinsin (ni preverjeno)

janek_1 (ni preverjeno)

Idemo Vatreni. Ove godine idemo opet kod vas na more i na hladno pivo!

Mb-11 (ni preverjeno)

Kak pa letos sodniki kradejo države da je to noro. Nadoknado izgubljenega časa si kar izmišljujejo in war je zmeraj v korist večjih držav.

Starejše novice