Štajerski pevec in legenda slovenske narodnozabavne glasbe Alfi Nipič je zaradi okužbe s covidom še vedno v bolnišnici, a njegovo stanje se počasi izboljšuje. Danes je v zahvalo zdravniškemu osebju z njimi zapel.

Priljubljeni štajerski glasbenik Alfi Nipič je konec novembra zbolel za covidom, zaradi hujšega poteka bolezni pa pristal v bolnišnici, kjer je bil kar deset dni na intenzivni negi.

V včerajšnjem telefonskem pogovoru nam je zaupal, da pljučnice še vedno ni v celoti prebolel, na covid testih pa je že negativen.

»Bolezen deluje na vsakega drugače. Res je nepredvidljiva in ni vzorca, po katerem bi lahko dejali, komu bo uspelo preživeti in komu ne,« je povedal 77-letnik.

S pesmijo se je zahvalil zdravniškemu osebju

»Globok poklon vsemu zdravstvenemu osebju, ki si dan in noč prizadevajo za dobrobit bolnikov,« je povedal za Mariborinfo.

Hvaležni Alfi pa je v zahvalo vsem, ki se trudijo za zdravje bolnikov, pripravil še manjše presenečenje. 

Kar v bolniški postelji je skupaj z zdravniškim osebjem zapel njegovo zimzeleno pesem Silvestrski poljub, ki prav danes praznuje 50 let. Na glasbeni trak so jo namreč prvič posneli 8. decembra 1971. 

Komentarji (7)

SLO (ni preverjeno)

Tooo Alfi ni predaje.

pohorskisvizec

Alfi zdrži, potem pa gas za Silvestrovo!Kleni Štajerc!

Surfeiter (ni preverjeno)

Tidi tokrat se s tabo strinjam ...

In reply to by pohorskisvizec

UKC (ni preverjeno)

Alfi bo kmalu fit zagotovo do božiča. Na 24 ur berem komentarje, da ne veš če je to resnično. Nekateri pišejo, da na posnetku nimajo varnostne razdalje a so vsi zdravstveni delavci v kafandrih. Dve ženski sta pa brez ja in sta za vse nepoznavalce na covid oddelku kot pacientki v fazi okrevanja. Po dveh letih pa bi se že moralo dojemati.

Surfeiter (ni preverjeno)

Tooooooooo Alfi ... sem Mariborčan in ti si naša Legenda (z velikim L) .... vsa čast, drži se, još godina 100 ...

dd (ni preverjeno)

KAKO PA IMAJO ČAS DA 10 ČLANOV OSEBJA STOJI OB NJEM IN POSLUŠA PETJE, KAJ TE PA NISO NA ROBU ZMOGLJIVOSTI SAJ BAJE MORAJO DELAT BREZ PREMORA 10 UR IN VSAKE 3 MINUTE PRIDE NOV COVIDNI BOLNIK?? DODATKE VRNIT

amarena

Alfi se ne da. Poje, kot da nikoli ne bi imel kovida. Hvala bogu in zdravstvu.
Je veseljak in pri svojih letih še vedno pravi šarmer. Zmeraj, ko je v bolnici, naredi veselico in vse sestre ima okrog sebe in se slikajo. Tak so vsi lepi in nasmejani.
Res je naredil pravo silvestrsko pižama parti. Ostali pacienti verjetno plešejo?
Sosednji portal pa piše, da jim gumbi za klic v sili ne delajo in kisikove maske.

Starejše novice