Kljub temu da inšpekcijski postopek zaradi neustreznega ravnanja v mariborski klavnici Košaki TMI še ni končan, pa se podjetje že sooča s prvimi težavami. Z umikom njegovih izdelkov iz prodajalnega programa ga je kaznoval velik trgovec.

Posnetke slabega ravnanja s prašiči in govedom iz mariborske klavnice Košaki TMI so 16. decembra objavili v društvu AETP (Animal Enterprise Transparency Project).

Kot so pojasnili, mesarji na klavni liniji domače živali tepejo, nanje kričijo in jih zbadajo z električnimi palicami.

mariborski tovarni mesnih izdelkov Košaki so po tem poudarili, da so predani kakovosti in skrbi za potrošnika ter da se del te predanosti nanaša tudi na spoštovanje in ustrezno ravnanje z živalmi.

Ob objavi posnetkov so obžalovali, da pri tem niso »vedno v celoti uspešni«, a se sedaj zaradi svojih praks že soočajo s prvimi posledicami.

Spar iz prodaje umaknil izdelke mariborske klavnice

Delo namreč poroča, da so zaradi kršitev pri ravnanju z živalmi v omenjeni klavnici, v trgovcu Spar iz prodaje začasno umaknili izdelke klavnice Košaki. 

»Dogajanje bomo še naprej spremljali in glede na odgovor podjetja odločili o nadaljnem sodelovanju,« so za Delo pojasnili v Sparu, pri tem pa pojasnili,da so tudi vse druge dobavitelje pozvali k predložitvi poročil o delu v klavnicah in napovedali vnočni pregled njihovih certifikatov in standardov. 

Na drugi strani se v Hoferju, ki tudi prodaja izdelke klavnice Košaki, za umik izdelkov še niso odločili, saj čakajo na rezultate inšpekcijskega nazdora. 

Komentarji (11)

Oberkrein (ni preverjeno)

ne kupim vec nikoli njihove izdelke.Ever!

Neviden (ni preverjeno)

Ravno kupil v svinjske zrezke za božič pa še trikilska pečenka.Katera riba je najboljša?svinjska ribica pečena na čolnu,v piranskem zalivu'priporočam

In reply to by Oberkrein (ni preverjeno)

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Pravilno

Neviden (ni preverjeno)

V Špar ne bi niti sence vrgel ne da bi vstopil.

Rola (ni preverjeno)

Le drži se ti tvojega eurospina.

In reply to by Neviden (ni preverjeno)

Neviden (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Teletina,kaj je eurospin ?

In reply to by Rola (ni preverjeno)

Heh (ni preverjeno)

Tam, kjer kradeš klobase.

In reply to by Neviden (ni preverjeno)

Andreass (ni preverjeno)

Ko bi vsaj še druge pogledal ka delajo s pomočjo politike ala celske

Neviden (ni preverjeno)

Kaj pa pečenice iz mesnine celjske?kamen_kamenček not"bi jim nesel nazaj v trgovino pa nima smisla bi rekli da sem ga jaz tja podtaknil.'hja'kupil jih od njih pač ne bom več.Še zdaj ga imam doma'vi se pa razburjate za svinje ki nido bile lepše usmrčene.Poglejte kaj je halal meso 'tukaj pa dejansko mučijo ko jim žile spuščajo pa se nihče ne jezi.Dvoličnost .

Vaski poba (ni preverjeno)

E moja gospoda... Tak kak je ze en rekel, to je sporno tem aktivistom pa mescanskim ljudem... Nam z podezelja je to pac nacin prezivetja... Domace koline in podobne stvari, in tudi vsak ve da zival nebos spravil iz enega mesta na drugo z besedo, "no draga pojdi tja" ... Aja pa dajmo uvazat meso iz poljske... Kjer neves ce je konjsko, svinjsko, goveje ali kaj koli je ze notri...

BrinaKraška (ni preverjeno)

Bravo Spar in ostali, ki mu sledite.
Žal pa je tu prizadeta cela družba, ne pa posamezniki, ki so do tega privedli, se mi kar smilijo, pa saj se verjetno niti ne zavedajo kaj so povzročili. To so navzven "heroji", v resnici pa so samo "slabiči".

Starejše novice