Foto: Jure Banfi
Ljubljanski župan Zoran Janković ne skriva naklonjenosti Robertu Golobu, neuradno naj bi mu sledil tudi mariborski župan Saša Arsenovič.

Robert Golob, predsednik stranke Gibanje Svoboda, doslej znane kot stranke Z.Dej pod vodstvom nekdanjega ministra za okolje in prostor Jureta Lebna, po mnenju analitikov s svojo stranko nagovarja bazo nekdanje LDS.

Politolog in novinar Aljaž Pengov Bitenc pa opaža celo, da želi Golob poseči tudi nekoliko desno od sredine, in sicer v bazen volivcev, ki so nekoč volili Državljansko listo Gregorja Viranta

Javnomnenjske ankete stranki na volitvah v državni zbor napovedujejo visoko podporo. A Golob doslej še ni razkril veliko imen, ki jih bo popeljal s seboj.

Doslej vemo, da je podpredsednica stranke pravnica in nekdanja sodnica Urška Klakočar Zupančič, generalni tajnik nekdanji novogoriški župan Matej Arčon, predsednica sveta stranke pa zdravnica Mirta Koželj.

Golobu naj bi se po neuradnih informacijah ponujala številna imena, a stranka naj bi s predstavitvijo kandidatov čakala do tik pred zdajci.

Imena iz regije, ki jih povezujejo z Golobom

Sodeč po januarski javni tribuni v Mariboru so Golobu blizu tudi nekatera znana imena iz regije. 

Na tribuni so gostovali mariborska antropologinja Vesna Vuk Godina, ki je tam večkrat dejala, da bo Golob po njeni oceni naslednji predsednik vlade, pa nekdanji poslanec SNS iz Maribora Sašo Peče, mariborski pravnik in nekdanji državni sekretar na pravosodnem ministrstvu Anže Erbežnik, pravnica in ekonomistka Janja Hojnik, ki predava na mariborski pravni fakulteti, sicer pa Ptujčanka.

Tudi Marko Crnkovič, ki je povezoval omenjeno okroglo mizo, je po rodu Mariborčan.

Zmago Goloba na volitvah napoveduje tudi Janković, naklonjenosti ne skriva

»Podpiram odločitev, da bo Golob prevzel stranko Z.dej. Jasno je povedal, kakšne so ideje programa, v odgovorih je bil direkten. Jasno je povedal, da vse sloni na ljudeh, ki so okoli tebe,« je ljubljanski župan Zoran Janković dejal na novinarski konferenci Mestne občine Ljubljana dan pred kongresom zdaj že Golobove stranke.

Nadaljeval je: »Jaz celo napovedujem, da bo na volitvah zmagal. Dobro je vodil podjetje Gen-I, ima dobro izhodišče.«

Janković je jasno spregovoril tudi o svoji politični aktivnosti leta 2011: »Moj pojav na političnem prizorišču leta 2011 je bil odraz politike države. Golob je bil moja prva izbira za predsednika vlade, pa je takrat zaradi družinskih zadev odklonil.«

Premier Janez Janša je sicer Goloba pred dnevi označil za popravni izpit Zorana Jankovića.

Nekdanji prvi mož GEN-I pa je zanikal, da bi ga kdorkoli nagovoril h kandidaturi: »Še največ zaslug ima verjetno prav gospod Janša s svojim avtoritativnim načinom vladanja in tem, da ruši vse družbene podsisteme.«

Arsenovič sledi potezi vzornika?

Ljubljanskega županskega kolega je mariborski župan Saša Arsenovič že v času kandidature, ki smo jo razkrili na Mariborinfo, označil za vzornika.

Komu bo na državnozborskih volitvah izrazil podporo župan drugega največjega slovenskega mesta, ki je sicer za župana kandidiral na listi zdaj že kadrovsko močno oslabljene SMC, ki se je nedavno preimenovala v Konkretno, doslej uradno ni znano. 

Smo pa neuradno, iz virov blizu stranke Gibanje Svoboda izvedeli, da je Arsenovič svojo podporo obljubil prav Golobu

»Ne moremo ne zanikati, ne potrditi.« 

Informacijo, da je Arsenovič svojo podporo že obljubil Golobu, smo preverili in iz Mestne občine Maribor dobili zanimiv odgovor: »Ne moremo ne zanikati, ne potrditi.«

Na konkretno vprašanje, kateri stranki bo župan Saša Arsenovič izrazil podporo na bližajočih se državnozborskih volitvah, pa smo prejeli ta odgovor: 

»Saša Arsenovič dela za Maribor in verjame, da nam le skupaj lahko uspe naše mesto popeljati po poti razvojnega preboja, ki ga je obljubljal ob nastopu mandata. Realizirani projekti in projekti v teku kažejo, da je mislil resno in se obdal z ekipo, ki zna premikati meje od besed k dejanjem.

Podporo izraža vsakomur, ki Mariboru in regiji želi dobro in si bo prizadeval za nadaljnji razvoj mesta in regije.«

Spomnimo še, da je Arsenovič decembra lani za Mariborinfo že potrdil vnovično kandidaturo za župana Maribora z besedami:

»Dokazali smo, da znamo in zmoremo Maribor premakniti naprej in uresničevati projekte, za katere smo leta čakali, da bi bili realizirani. Z našim delom sporočamo, da v mestu, ki premore veliko talentov in priložnosti je prihodnost, zato bomo še naprej ustvarjali pogoje, da se bodo mladi vračali vanj in v samo regijo.«

Dodajmo še, da stranka Gibanje Svoboda (še) nima spletne strani, na Facebooku pa ima nekaj čez 2000 všečkov. Na Twitterju imajo nekaj čez 500 sledilcev, stranka Z.Dej pa ima celo blokiran račun.

Komentarji (31)

Veseljak (ni preverjeno)

Arsenovič je Jankovičev učenec in vsem je jasno, da bo zlezel Golobu v anus. Maribor več nima samostojnega župana, pač pa štajersko lutko, ki jo vodi "močvirnik".

pohorskisvizec

Sram te bodi Arso, če je to res!

UKC (ni preverjeno)

Bravo Arsenovič ti si naš.

rockandroll (ni preverjeno)

Kdo ste to vi da je vaš ? Srbi , Bosanci, Šiptari ? Moj že ni .

In reply to by UKC (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Seveda ni tvoj ... pa ni on Zagorac ... naši pa smo Mariborčani ... igramo tenis na Braniku, vsak dan smučamo na Pohorju in se sončimo pri Luki, pijemo kavo v centru mesta, se sprehajamo v mestnem parku, pijemo izbrane buteljke štajerskega belega vina na Poštni ... bo šlo?

In reply to by rockandroll (ni preverjeno)

Ajgor (ni preverjeno)

Pozicioniranja ob potencialnem koritu....

Rola (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tooo Arsenovič. Z to odločitvijo boš trajni župan Maribora

NK (ni preverjeno)

"s to" ....neznanje slovenskega jezika

In reply to by Rola (ni preverjeno)

rockandroll (ni preverjeno)

Njegovi volivci veliko tega ne vedo, vedo pa da je Srb in da je mu je vzor Janković, to jim je dovolj, ker oni tako in to pol imaju to za dovolj da je to njihov od dole in to a veš prjatu ?

In reply to by NK (ni preverjeno)

ToneB (ni preverjeno)

Kaj ste vsi v "TOTEM" Mariboru znoreli z temi šiptarji To tele Arsenovič še bo mariborčane porinil v večjo revčino, če pridejo rdečkarji na vlado in levičarji....kot pravi "meresec" o mesec levice boš tudi ti moral vrniti premoženje v sklad državno premoženje. Tega Goloba rajši pelji k frizerju pa kakemu dobremu psihiatru....

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Arsenovic bo podal roko tistemu, pri katerem se mu svita, da bo dobil najvecje podporo ljudstva, saj bo tako tudi sam pri koritu. Pac pravi podmazan politik, kakor veter piha.

Koba (ni preverjeno)

S povdarkom ...," za Maribor" ali prevedeno....," za moj blagor".
MARIBOSENOVIĆ

Kaco (ni preverjeno)

Super odločitev župana čeprav je ta njegova odločitev že davna. Sedaj imamo dva največja mesta pod nadzorom. Desni pa v jok in na drevo.

rockandroll (ni preverjeno)

Sedaj imamo DVA NAJVEČJA MESTA pod nadzorom...bravo in vi ki imate DVA NAJVEČJA MESTA pod nadzorom ste lepi dokaz da lahko tudi polpismeni vladajo če imajo za sabo bazo volivcev iz Jugostanistana . Vaš šerif številka 1 se je tako hvalil da NE VE NITI RAČUNALNIKA PRIŽGATI ;) .

In reply to by Kaco (ni preverjeno)

Mestjanar (ni preverjeno)

Ne obremenjujte se preveč z mnenjem Saše. Vsak naj ravna po svoji vesti in pameti. Morda pa nam bo po 30 + letih eksperimentalnega natega političnjakov, le uspelo spesniti kakšno vzpodbudno in radostno pesnitev, ki bo pravo nasprotje tisti Predinovi, ki "poje" o zapitem in zafrustriranem Mariboru (O moj Maribor, ti si tak fejst ...).

Žalost (ni preverjeno)

Žalostno je da bomo zopet morali voliti nekoga samo da ni kaplar. Tudi Murko bi bil izvoljen če bi kandidiral. Kaplaru pa še zmeraj ne kapne, da se umakne ali nastavi koga drugega. Že pred leti bi ga lahko zamenjal Zver a mu njegov ego ne da bistroumnosti. Res pa je da so vsi ostali kandidati manj škodljivi za državo in naše potomce.

666 (ni preverjeno)

večjega dreka kot je ta saška še nisem vido pa verjemite mi da ga dobro poznam kot delodajalca

Dtt (ni preverjeno)

Izgleda, da je Arsenovič SMC zapustil tajno, ker o sedanji vladi ni rekel nikoli nič.
Upam, da Arsenovičeva podpora ne odnese Golobu preveč glasov...

NK (ni preverjeno)

seveda bo odslo mnogo glasov zaradi tega...., malo se pac "dela" kot, da ne ve(mo)

In reply to by Dtt (ni preverjeno)

janban

Če,je res,da podpira multi milijonarja Goloba,Arsenovič od mene ,in moje družine ne dobi nobenega glasa.

rockandroll (ni preverjeno)

Kockoglavi mariborski glavonja bi bil primeren za to da se mu malo Golob poserje na veliko glavo.

Surfeiter (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Fsi vi Zagorci zgoraj ...
Zagorci, Zagorci, Zagooorciii, babe vam jebemi Štajerciii ... bravo župan ... dosti je blo Duplečanof in Miklavžefskih kmetavzov, ki korenine vlačijo iz Župe Križovećke in Đurmanca ... bravo!

Veseljak (ni preverjeno)

Prostak daj se nauči kulture.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Jakove (ni preverjeno)

LEPE TI JE LEPE TI JE ZAGORJE ZELENO ZAGORJE ZELENO DA BUŠ ZNAL KO TI JE BABO JEBAL. HE, HE, HE,...

Surfeiter (ni preverjeno)

Glej Jakove ... pa nije ti to zagorska špreha, pa da se vse rima, kot pri Tupsonu iz Čavoglav ...

In reply to by Jakove (ni preverjeno)

Leka (ni preverjeno)

Arsenovič je pozabil na svojo obljubo o ez Mariboru za vse .....desni breg Drave je zanemarjen , umazan , brez nadzora in reda . Tabor in Nova vas prednjačijo pred vsemi .

Surfeiter (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Veš Leka, zakaj se desnemu bregu reče Tabor? Ker smo mi iz levega brega hodili taborit v divjino ...

Leka (ni preverjeno)

MARIBOR za VSE MARIBORČANE . MARIBOR NISTA GLAVNI TRG in LENT ,POŠTNA in ROŽMARIN . Pripeljite se s kolesom v RADVANJE pod Pohorje .

Surfeiter (ni preverjeno)

Šala, Leka, šala ... seveda imaš prav ...

In reply to by Leka (ni preverjeno)

Luka malospuka (ni preverjeno)

Na Hrvaškem rečejo
Odletio kao usran golub

Franc s Piramide

Ta koruptivna naveza zna biti uspešna. Za Arsenovičev žep.

Starejše novice