Vir: družbeno omrežje Instagram, profil Pohorje.info
Napad mariborskega župana Saše Arsenoviča na mladoletnika še vedno odmeva in deli javnost. Zdaj sta se na dogodek odzvala tudi bivša mariborska župana.

Na nedeljski napad mariborskega župana na mladoletnega otroka sta se odzvala tudi nekdanja mariborska župana Andrej Fištravec in Franc Kangler.

Oba menita, da je bilo njegovo dejanje nedopustno.

»Mislim, da ne gre za incident, to je na nek način obnašanje našega župana, ker ne gre samo za ta primer, ampak gre za več primerov. To je popolnoma nesprejemljiv način obnašanja,« je dejal Fištravec.

Enakega mnenja pa je tudi Franc Kangler, ki poudarja, da za takšno dejanje ni opravičila.

»Gre za njegovo kulturo, mislim, da je to njegova osebna stvar, kakšne so bile okoliščine incidenta. Ni nikakršnega opravičila na tem mestu,« je povedal Kangler.

Kaj pa o nasilnem dejanju Arsenoviča menijo mimoidoči, smo povprašali tudi na mariborskih ulicah.

Kaj o dejanju menijo mimoidoči? »Jaz bi isto reagiral, niti focno ga ni«

Eden izmed mimoidočih nam je povedal, da bo sam reagiral isto.

»Jaz bi isto reagiral, če bi tam tri videl, bilo kdo, če bi bili stari ali pa mladi, bi rekel 'kaj to delate'. Saj pa drugega ni, kot samo umiril jih je. Ni nobenega focno al pa kaj - niti focno ga ni,« je dejal in dodal, da župan po njegovem mnenju ne bi smel odstopiti.

Tudi druga mimoidoča je izpostavila, da so mladi nemogoči. »Ga ne obsojam, ker je danes mladina nemogoča. Kjerkoli greš je nekaj uničenega. Župana ne obsojam, prav je, da ga je opozoril,« je povedala.

Žal pa je tudi mimoidoči Ireni, ki meni, da je Arsenovič navsezadnje kar v redu župan in naj ne bi odstopil zaradi incidenta.

Na drugi strani, pa pravi še en mimoidoči, dejanje mariborskega župana zanj ni normalno. Z njim pa se je strinjal tudi še en sprehajalec, ki je dejal:

»Glede na to, kar trdi župan, da ga je prijel samo za roko, to po mojem tudi ni dopustno, ker fizično se človeka ne smeš dotikat kar tako. Če pa je to, kar se vidi na posnetkih, tudi, da se je dejansko lotil tudi vratu tega dečka, potem pa je to absolutno nesprejemljivo. Jaz mislim pa, da v tem primeru dejansko več tak človek ne bi smel biti župan.«

Arsenovič: »Takšnih otrok si ta družba niti ne želi«

Mariborski župan zaradi incidenta ne namerava odstopiti, kot je povedal včeraj, pa se čudi, kam gre naša družba, kjer mladi uničujejo tujo lastnino in se neprimerno obnašajo celo do njega kot župana.

»Ko ga na to opozoriš, pa si deležen še žaljivke, jaz mislim, da tudi takšnih otrok si ta družba niti ne želi, niti zasluži,« je še povedal Arsenovič.

Na njegovo izjavo pa sta nekdanja mariborska župana še najmanj presenečena. 

Fištravec pravi: »O tem, da se vsak, ki ima pet minut časa, zgraža nad mladimi, je pa sicer zelo pogost pojav, ampak popolnoma neupravičen.«

Kangler pa dodaja: »Ta njegova izjava je mogoče zelo nerodna in smešna, je pa zelo resna in zaskrbljujoča.«

To, kaj se je pravzaprav dogajalo na praznično nedeljo, kdo ima prav in kdo ne, pa bo pokazala policijska preiskava. 

Komentarji (14)

Kaco (ni preverjeno)

Obadva sta že davno gotofa sedaj jima preostane le šimfanje. Da komentira nekdo drug bi to imelo težo.

Voznik (ni preverjeno)

Franc Kangler, ki je nad Mariborčane poslal vodni top in specialce s pendreki?

ip (ni preverjeno)

Eh do poroke bo. Ko mu bo punca žvale po vratu delala bo stari mislo da je gobav ratal. :)

Hamo (ni preverjeno)

Ja pa kaj ga boste pustli že enkrat pri miru. Prav je da je pokavca okaral! Zdaj bo še Maribor zaradi glupih kolesarjev stagniral. E ste majstori. Naslednje volitve bo pa itak še boljši rezultat za njega. Največ je naredil za MB! Konec

kajpajenaredil (ni preverjeno)

Kaj pa je naredil ? razen da je povsod podražil že začete investicije za par milijonov in potem leva roka desni žep ? V pristanu je podražil investicijo za več milijonov, pa veste kaj pomeni milijoni evrov za en bazen ki je že zgrajen, samo obnovit ga je treba. Očitno so si fantje želeli preveč denarja razdeliti, ker imajo po novem v kleti pod bazenom niagarine slapove, samo vprašanje časa kdaj se bo bazen prestavil iz pritličja v klet ko bo betonska plošča popustila. Potem pa se ima za podjetnika, ker mu takšno okoriščanje prinaša denar za vračanje kreditov za svoje gostilniške naložbe... Za to ne rabiš pameti, samo občane ki plačujejo povečane položnice in dražje parkirnine, da lahko še več denarja zaokroži za 'investicije'. MBIKE je stal 3 milijone, pa se vidi samo neka montažna hišica pa 20 beciklov not... če niso ti becikli zlati, potem se ve kam je šel denar... Kje je policija ? Nato pa v prostem času po igranju tenisa še pretepa naše otroke...

In reply to by Hamo (ni preverjeno)

RR (ni preverjeno)

Socialni problem, ki nima za obleko jasno podpira socialni problem, ki nima za žogice.

Surfeiter (ni preverjeno)

Bravo župan ... imaš srce in jajca ...

županovPiar (ni preverjeno)

županov piar ( pisanje komentarjev, clipping, fake news,... ) že na delu. Raje bi se denar porabljal za kaj koristnega, kot pa plačevanje piar služb iz proračuna za reševanje nasilneža na oblasti. Žalostno, da se dopušča kraja javnih sredstev, nato pa se ta denar uporabi za lepšanje podobe in prevalitev krivde na drugega... Močno dvomim, da bi kdo prenašal nasilje in da se mu to zdi prav, da ga niti fockno ni in podobni komentarji... potem je tak človek zrel za psihiatra... res ne vem kje so 'našli' te intervjuvance, ki opravičujejo takšna ravnanja,.. takšen človek nima kaj za delati kot predstavnik občine saj pa smo ja že leta 2022

Hamo (ni preverjeno)

Kanglerjev hlapec se oglaša

In reply to by županovPiar (ni preverjeno)

žalostno (ni preverjeno)

koliko ste plačani za piar in prenašanje agresivneža v službi ? Prav hecni ste kako ste trudite izboljšati zunanjo podobo človeka, ki grize amputira prste, se agresivno obnaša, fizično napada osnovnošolce 13 letne... kakšni ljudje to morate biti da za vsako ceno delate zgodbe, pišete komentarje in ostale zadeve za župana, da na koncu vse okrivite druge in celo otroke... kakšna je vaša cena da ste se odrekli človečnosti ? Vse za denar zgleda... ko bo pa vas v službi napadel pa vam odgriznil kakšen ud, pa bodo vaši kolegi ustvarjali zgodbe, pisali članke kako je pravilno župan ravnal... karma se vrača

Surfeiter (ni preverjeno)

Pazi o karmi ... "fantek" katerega je "davil" in skoraj zadavil župan, se danes hvali, kako si bo z denarjem od odškodnine kupil kilo ... napolitank v Eurospinu ... bravo župan ...

In reply to by žalostno (ni preverjeno)

Grof (ni preverjeno)

Oprava dva se oglašata ! Primitivca in barabina . Posnetek na you tube o Kanglerju pove kdo je Kangler .

pohorskisvizec

Še vedno o tem incidentu. Naj policija in sodišče opravita svoje. Sicer pa arsić nima več večine v mestn. svetu. Kaj bo zdaj?

Jezni Joža (ni preverjeno)

Že, že, da si takšnih otrok mesto ne želi. Kakšen zgled je pa ŽUPAN ki drgne 13 letnika? Sporoča samo to, da bodi nasilen da se te bodo izogibali in da boš frajer in vse dovoljeno, če boš iz pravih krogov. Tudi tega si mesto ne želi!

Starejše novice