Ta moški je osumljen umora in na begu (vir: Policijska uprava Novo mesto).
V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, ki so jih prepeljali v bolnišnico. Osumljenec umora je na begu.

Policijska uprava Novo mesto je sporočila, da so v soboto okoli desete ure zvečer policisti na številki 113 prejeli več klicev, da se je prišlo na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto pri Brezju do streljanja.

Operativno-komunikacijski center je na kraj dogodka napotil več policijskih patrulj, kasneje so se v aktivnosti vključili tudi kriminalisti in policisti s službenimi psi.

Po prvih ugotovitvah se je zgodil umor, in sicer naj bi 25-letni osumljenec iz Brezja ustrelil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice. 

V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, ki so jih prepeljali v novomeško splošno bolnišnico.

Enega od njih, moškega s poškodbami glave, so odpeljali naprej na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Med enajsto zvečer in drugo uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo okoli sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo.

Osumljenec umora na begu

Zaradi opravljanja ogleda kraja je bila cesta Mirna Peč – Novo mesto pri Brezju zaprta do tretje ure zjutraj.

Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica, z dežurnim okrožnim državnim tožilcem, ob strokovni pomoči forenzičnih strokovnjakov sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto in inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

25-letni osumljenec, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda, je na begu.

Policisti so sporočili, da je v teku intenzivna kriminalistična preiskava, policija pa še vedno varuje določena območja, zato v tem trenutku več podatkov o okoliščinah kaznivega dejanja ne razkrivajo.

Oborožen in nevaren

Zaradi podanih razlogov za sum, da je storil kaznivo dejanje umora, policija išče Mirka Pilingerja, starega 25 let, iz Novega mesta.

Nazadnje so ga videli v soboto zvečer, okoli desete ure, pri Brezju v okolici Novega mesta, nakar se je za njim izgubila vsaka sled.

»Osumljeni naj bi bil oborožen in je nevaren!« so zapisali policisti.

Kdor bi o osumljenem ali okoliščinah dogodka imel kakršne koli uporabne podatke, naj pokliče na številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Komentarji (8)

Asus (ni preverjeno)

Republika Dolenjska. Policija ne obvladuje romske skupnosti na Dolenjskem.

Surfeiter (ni preverjeno)

Rom ali Cigan?

kako to, kako to (ni preverjeno)

O množičnih protestih proti ameriškemu hlapčevanju na Češkem in v Nemčiji pa nacisti ne poročate ?

666 (ni preverjeno)

se ga lahko kokne če ga najdemo

Cr7 (ni preverjeno)

Ti boš popušiu Kurac

In reply to by 666 (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Brazilec!

Krup (ni preverjeno)

Zanimivo sedaj je nevaren. Prej je pa bil kljub vsem prekrškom nenevaren.

hmm (ni preverjeno)

Še vedno mi ni jasno kaj pomeni ko policija zapiše :STARI ZNANEC POLICIJE

In reply to by Krup (ni preverjeno)

Starejše novice