Dostop do Limbuškega nabrežja, kjer marsikdo poišče osvežitev v vročih dneh, otežuje ozka cesta. Zaradi pomanjkanja parkirnih mest pa obiskovalci parkirajo kar v gozdu.

V Limbušu ob Dravi je poleti priljubljena točka Mariborčank in Mariborčanov, ki si zaželijo malo ohladitve, se posladkati ali preizkusiti v športnih aktivnostih. Tam deluje Drava center, Čokoladna vas Tete Fride in do pred kratkim tudi restavracija Jack&Joe.

Prav tako je na omenjenem območju postajališče za avtodome. 

A cesta, ki vodi do nabrežja, ni primerna za količino prometa, ki se tam zgosti predvsem ob koncih tedna. 

Prav tako obiskovalce moti pomanjkanje parkirišč, zaradi česar številni svoje jeklene konjičke pustijo kar v gozdu. Ker gre za zasebne gozdne površine, to po poročanju Večera jezi predvsem lastnike teh zemljišč. 

Prostorske možnosti ne dopuščajo, da bi občina izvedla ureditev parkiranja

Mestno občino Maribor smo povprašali, ali so na občini seznanjeni s problematiko ozke ceste do Limbuškega nabrežja in pomanjkanjem parkirišč. 

Na občini odgovarjajo: »S povečanjem turistične ponudbe na Limbuškem nabrežju se res povečuje tudi promet, cesta do nabrežja je kategorizirana občinska cesta, ampak ker je speljana skozi gozd, prostorske možnosti ne dopuščajo, da bi ob tej cesti izvedli ureditev parkiranja.«

Dodajajo, so mariborski redarji prijeli prijave zaradi napačno parkiranih vozil in bili terenu, a so bila vozila napačno parkirana v zasebnem gozdu, kjer redarstvo nima pooblastil.

Občina brez konkretnih rešitev, razmišljajo o širitvi MBajka

Ob tem nas je zanimalo, ali so na mariborski občini že razmišljali o rešitvah razbremenitve prometa v tem delu Maribora. 

»Razmislilo se bo o možnosti širitve mreže MBajk, ki bi delno prometno razbremenila ta del mesta,« pojasnjujejo za Mariborinfo: »Mreža se bo dopolnjevala in širila, smiselno je potrebno načrtovati mrežo postajališč, ki vodijo do tega območja.«

Komentarji (3)

hmm (ni preverjeno)

Zakaj pa hodite v Limbuš ! Pridite na Lent in si oglejte staro trto ! Za širitev MBajka je potrebno urediti kolesarske steze in pregnati kolesarje iz pločnikov in peš cone .

SLO (ni preverjeno)

Po mojem videnju bodo naredili most.

pohorskisvizec

Plavali bodo čez, kot nekoč!

In reply to by SLO (ni preverjeno)

Starejše novice