Slika je simbolična.
Gradnja zadnje etape podaljška Ceste proletarskih brigad oziroma tako imenovane limbuške obvoznice se je z zamikom vendarle začela.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je sicer gradbeno dovoljenje za dokončanje Limbuške obvoznice pridobila že februarja, vendar pa je zaradi številnih zapletov gradnja zadnjega odseka podaljška Ceste proletarskih brigad čakala več kot pol leta.

»Pričetek gradnje tretje etape podaljška Ceste proletarskih brigad se je zamaknil zaradi dolgotrajnega in zahtevnega usklajevanja zahtevkov med izvajalci in naročnikom,« so nam sporočili z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo.

Gradnja zadnjega odseka se je začela včeraj

Kot je po ogledu del na predoru Pekel včeraj poudarila tudi državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Alenka Bratušek, je gradnja zadnjega odseka podaljška Ceste proletarskih brigad proti Limbušu, oziroma tako imenovana Limbuška obvoznica, stekla včeraj.

Kot še dodajajo na direkciji za infrastrukturo, bodo dela trajala predvidoma do polovice prihodnjega leta.

Morebitnih podražitev del še ne morejo oceniti

Gradnja limbuške obvoznice je bila sprva ocenjena na 11,5 milijonov evrov. Vendar pa v direkciji za infrastrukturo poudarjajo, v tem trenutku o višini končne pogodbene vrednosti ni možno govoriti.

»Vrednost končnih pogodbenih del bo jasna po izvedbi vseh gradbenih del in izdelanem končnem obračunu,« so bili jasni.

Komentarji (2)

Pstt (ni preverjeno)

Spomnim se kako dolgo so popravljali rondo pred Qulandijo ! Torej čaka nas zelo dolgo ,dolgo ,dolgo leto .

Trat (ni preverjeno)

Krožišča pred Qlandio niso popravljali, pač pa so ga zgradili na novo.

In reply to by Pstt (ni preverjeno)

Starejše novice