Slika je simbolična.
Večino bo v mariborskem mestnem svetu obdržala Lista Arsenoviča za Maribor, ki jih za petami sledi Gibanje Svoboda. Preverili pa smo, kdo so imena, ki bodo zasedla svetniške stolčke.

V Mestni občini Maribor se bosta v drugem krogu volitev za župansko mesto pomerila ista kandidata kot pred štirimi leti.

To sta aktualni župan Saša Arsenovič, ki se s podpisi podpore poteguje za drugi mandat, in nekdanji župan Franc Kangler (NLS).

Volitve v mestni svet pa so povsem druga zgodba, saj z izjemo Arsenovičeve in Kanglerjeve liste kandidatov kažejo povsem drugačno podporo posameznim strankam kot njihovim županskim kandidatom.

Največji uspeh je dosegla novinka Gibanje Svoboda, ki bo z desetimi sedeži druga najmočnejša skupina v 45-članskem mestnem svetu.

Najbolj zastopana Arsenovičeva lista, sledi Gibanje Svoboda

Kot kažejo volilni rezultati, bo večino v mestnem svetu z 12 sedeži obdržala Lista Arsenoviča za Maribor z mandatom več kot doslej.

Druga najmočnejša bo svetniška skupina Gibanja Svoboda z 11 svetniki, osem jih bo imela Lista Franca Kanglerja, ki je sicer izgubila dva sedeža.

V mestnem svetu bo zastopanih še osem list oziroma strank. SDS bo imela v mestnem svetu štiri svetnike, po dva pa Lista kolesarjev in pešcevSD in Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti (LPR).

Po en sedež so na tokratnih volitvah dobili Gasilci Maribora, Levica, NSi in Stranka Mladih - Zeleni Evrope. Razočaranje je predvsem v Listi kolesarjev in pešcev in Levici, ki sta prepolovili število svetnikov.

Kdo se podaja v mariborski mestni svet?

Listo Arsenovič za Maribor bo v mestnem svetu sestavljalo 12 posameznikov. Za zdaj si je ob Saši Arsenoviču, ki si še županskega mesta ni zagotovil, saj bo potreben drugi krog, v mestni svet na njegovi listi uspelo priboriti tudi Meliti Petelin, Samo Petru Medvedu, Jelki Kolmanič in Gregorju Reichenbergu.

Poleg tega pa bodo svoj mandat na njegovi listi zasedli še Tamara Kurnik, Aljaž Bratina, Metka Koler, Andrej Bauman, Eva Lozina, Vid Lešnik in Katarina Mejal.

Novo članico mestnega sveta, Gibanje Svoboda, bodo zraven Vojka Flisa, ki mu ni uspelo priti v drugi krog županskih volitev, zastopali tudi Karin Jurše, Marko Slavič, Leonida Polajnar, Andrej Rajh, Davorka Pregl, Edo Pavao Belak, Simona Koželj, Dejan Stanko, Ivana Grgić in Milan Lukić.

Lista Franca Kanglerja bo imela v novi sestavi mestnega sveta osem sedežev. Tako kot Arsenovič si tudi Kangler še ni priboril županskega stolčka, zato še vedno navidezno zaseda svoj sedež v mestnem svetu.

Ob boku pa bodo Kanglerju sedeli še Danijela Šerbinek, Milan Mikl, Breda Čepe Vizjak, Željko Vogrin, Ljubica Jančič, Franc Slavinec in Tatjana Fetahi.

SDS si je v tokratni sestavi mestnega sveta priboril štiri sedeže. Zraven Dejana Kaloha, ki je neuspelo kandidiral za župansko mesto, bodo stransko zastopali še Vladimira Cokoja, Alen Filipovič in Darka Pernek Arnuš.

Na drugi strani si je Lista kolesarjev in pešcev zagotovila dva mandata, ki ga bosta zasedla Josip Rotar in Tjaša Gojkovič.

Po dva mandata ima tudi Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti in stranka SD. Listo bosta v mestnem svetu zastopala Lidija Divjak Mirnik in Stojan Auer, SD pa Boštjan Klun in Alenka Iskra.

Preostali, ki jim je uspel preboj v mestni svet pa imajo po en mandat. Gasilce Maribora bo zastopal Aleš Ciringer, Levico Tatjana Frangež, NSi Bernard Memon, Stranko mladih - Zeleni Evrope pa Igor Jurišič.

Komentarji (10)

MB je javni WC (ni preverjeno)

To mesto je totalno adijo! Normalen folk se bo izseljeval še bolj hitro kot do zdaj, ko so edini novi v MB enormno število ćefurjev, šiptarov in migrantov, vse to paradira po Koroški in mestu! Za njih gradimo z našim kešom!

Pohorčan (ni preverjeno)

Kuj boste tude meni dali en stol nah, ko bodo dolge seje pa ležalnik. Bo šlo gospod spyder????

Surfeiter (ni preverjeno)

Citiram zapis Mitje Kunstlja, Mikstone blog:
"Bolj kot polom vladajoče stranke mi ne gre v račun nekaj drugega. Radenci in Maribor. Za prve sem verjel, da so bili pred 4 leti naivni in so padli na lepe besede diplomiranega prevaranta, tatu in malikovalca ustaštva Romana Leljaka. Nak. Izvolili so ga še enkrat. V prvem krogu je premagal kandidata Gibanja Svoboda. Radensko si lahko nekam vtaknete zaradi mene. Sramota.

Maribor!? Marija pomagaj. V drugi krog se je prepričljivo uvrstil Franc Kangler. Prav tisti Kangler, zaradi katerega so se nekoč začeli protesti po vsej državi. V zadnji Janševi vladi je bil državni sekretar pri Alešu Hojsu, njegova desna roka pri obračunu s protestniki. Če Franca zmaga! Vse kar je blond in 20 let mlajšega od njega, si lahko obeta položaje in nepremičnine, če je pripravljeno leči pod štajerskega prasca. Maribor, smo na zvezi? Kaj tako hudega dogaja v mestu pod Pohorjem, da je lopov Franca spet sprejemljiv? Pa ja ne boste zaradi jeze nad naduto uvoženo Makedonko, za »kontro« ustoličili potrjeno desničarsko barabo? Čudne stvari se dogajajo v državi, da Kangler, Rupar in podobi sploh lahko kandidirajo."

pohorskisvizec

Surf, a ni ta M. Kunstelj neki bivši specialec, ali je to še 1 soimenjak? Ta 1 naj bi bil vpleten v neke v neke čudaške afere.Če je on merodajen za dajanje analize, ne verjamem! Kaj se tiče volilnega rezultata, takšen pač je, ogledalo volilcev!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

ovi (ni preverjeno)

...tekunica - dodaj še, da je bilo onih "Mariborčanov z kockami v rokah in - kajpah -trobilcev- plačancev, NeMariborčanov-oz. 5kolonaši, zaposleni na MOM- danes zaposlenih /posredno alipa njihova deca - v Bruslju, ostalo pa firbci- par budal... Se pa z komentarjem strinjam- povsem.

In reply to by pohorskisvizec

Mestjanar (ni preverjeno)

In kdo je ta famozni M. Kunstelj, da ga citiraš tukaj? P. dim, bivši Morisovec, ki se gre vendetto proti J.J., ker ni uspel izsiliti privilegiran položaj za svoje lagodno življenje kot ga razume vsa skorumpirana leva zalega. Ta navadni lažnivec se danes prodaja po principu kdo da več. Gniloba!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Citiram ga zato, ker se z njegovim mnenjem strinjam do zadnje pike ... leva zalega pa ti je že enkrat spalila mamicu, pa še enkrat ti jo bo ... kakšen mestjanar neki, ti si obična zagorska seljačina ...

In reply to by Mestjanar (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Ta surfi verjame še v ravno zemljo in v druge nebuloze, to je njegov domet. Ko mu ne gre, pa začne žaliti in govoriti v svojem materinem jeziku!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Kaco (ni preverjeno)

Auer je začuda ostal. Niti besede o polomu njegove Mirnikove ne reče na njegovem radio.

Anne Marie (ni preverjeno)

Oh woww

Starejše novice