Termin
Prizorišče

Empatija. O njej (ali njeni odsotnosti?) večkrat slišimo. Zasledimo novice o dobrodelnih akcijah, prostovoljcih, ki ljudem v stiski priskočijo na pomoč, takšni in drugačni solidarnosti, po drugi strani pa tesnoba, skrbi in negotovost lahko povzročijo, da se odtujimo od soljudi, v prvi vrsti poskrbimo za lastne potrebe in morda k drugim celo pristopamo s predsodki.
❓Kaj sploh je empatija? In v čem se razlikuje od sočutja?
❓Zakaj je stopnja empatije pri različnih ljudeh različno izražena?
❓Ali je empatija vrojena ali se je nemara lahko naučimo?
❓Kako naši možgani ustvarjajo empatijo?
Na ta in druga vprašanja bomo poskušali odgovoriti v sredo, 14. oktobra 2020, ob 17:45. Lepo vabljeni, da se nam pridružite na enourni interaktivni spletni delavnici. Morda pa vas na izletu v deželo empatije čaka kak nasvet, kako stopiti v čevlje svojih bližnjih … 😊
------------------------------------------------------------------------------------------
Delavnica je brezplačna, potrebno pa se je predhodno prijaviti na:
https://forms.gle/nn4BYJpA2wc9SWSF7
Število mest je omejeno na 20, zato pohiti s prijavo!
------------------------------------------------------------------------------------------
Dogodek se bo odvijal v sklopu enotedenskega projekta Družina, kako si? (https://bit.ly/3kUsB7H). Kaj vse nas čaka v tednu od 8. do 15. oktobra najdeš na povezavi: https://bit.ly/3cGOIf4.
Kako si? je izobraževalni projekt, namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje, ki ga v okviru Svetovnega dneva duševnega zdravja (10. oktober) organizira Društvo študentov psihologije Slovenije. Vsako leto se izbere osrednja tema projekta, na katero se v oktobru navezujejo vsi dogodki in aktivnosti. Osrednja tema je tema, za katero menimo, da bi z njeno predstavitvijo lahko pripomogli k večjemu zavedanju o pomembnosti duševnega zdravja v splošni populaciji.

Naslov letošnjega projekta je Družina, kako si?, naš cilj pa je z vidika duševnega zdravja osvetliti temo družine.
Dotaknili se bomo vpliva družinskega okolja na razvoj otrok in dinamiko odnosov, pogovarjali se bomo o rejništvu, posvojitvah in tem, kaj vse se lahko dogaja za zaprtimi vrati. Preko osebnih zgodb bomo izvedeli, kakšne so radosti in izzivi mladih družin ter kako lahko starši prebudijo svoj terapevtski potencial. Program bogatijo tudi filmski in literarni večer ter delavnice.

Družina je točka, kjer se vse začne, zato je še toliko bolj pomembno, da ljudi ozaveščamo o duševnih težavah, ki se navezujejo na to temo ter njihovo znanje podkrepimo s tehnikami spoprijemanja z (ne)pričakovanimi izzivi in situacijami in s tem pripomoremo k povečanju njihovega splošnega psihičnega blagostanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.