Termin
Prizorišče

MKC Maribor in Moment Maribor v petek 14. 1. in soboto 15. 1. v sklopu evropskega projekta EYE-Net 2.0 vabita na ogled predstave Nekateri so za fejk, ki ga je pripravila slovenska zasedba mladih entuziastičnih igralk in igralcev pod budnim mentorstvom izkušenih gledališčnikov ekipe Moment Maribor.

Živimo v informacijski dobi. Informacije so novo zlato. In kdor nadzoruje informacije, v rokah drži zlato. Analize človeškega razmišljanja in vedenja nam kažejo, da ljudje nismo tako racionalni, kot bi si želeli, tehnološki razvoj pa nam je vsem v roke potisnil tehnološki megafon.

Kdaj postanejo novice fejk? Kdo si jih sploh želi? Zakaj sovražimo greh, grešnike pa povzdigujemo? Zakaj ne obstaja trg lažnih novic o sadju in zelenjavi?

Avtorska predstava z razmislekom o medijih, poročanju in manipulacijah ponuja v gledališki ovoj zavit paket informacij. Občinstvo mora resnico od gnilega ločiti samo.

Predstava je del širšega evropskega projekta EYE-Net 2.0.

Več: https://moment.si/predstava/eye-net-nekateri-so-za-fejk/

Avtorice_ji in perfomerke_ji: Leonardo Erjavec, Davorin Juhart, Muhamed Kulauzovič, David Marn, Jan Franc Podbrežnik, Nina Slanič, Katja Uršula Simonič, Sarah Ženko, Patricia Županovič
Tehnik: Janez Šali
Avtor fotografij: Gregor Salobir
Premiera: 14. 11. 2021, Intimni oder GT22
Produkcija: Moment Maribor in MKC Maribor
Finančna podpora: Program Evropa za državljane, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Mesnta občina Maribor
Zahvala: ZPM Maribor

***
Vstopnina: 7 € / 5 € za študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne in invalide.
Vstopnice: https://moment.si/samopostrezna

Število sedežev je omejeno. Poleg spletnega nakupa sprejemamo rezervacije na [email protected]. Rezervirano vstopnico prevzamete na prizorišču najkasneje 15 minut pred predstavo.

***

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke do 12. leta to pravilo ne velja. Upoštevati je potrebno priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.