Termin

OBLIKOVANJE UPORABNIH PREDMETOV je proces, ki zaznamuje prostor in čas. Trajnostno naravnani izdelki so brezčasni in razveseljujejo številne generacije uporabnikov. Oblikovalec je nosilec ideje, ki jo skozi ustvarjalni proces pili, dokler ni uporabna, estetska in okoljevarstveno naravnana. Navdih išče v vsakdanjem življenju, v naravi, v različnih smereh umetnosti, v naravni in kulturni dediščini; oblikuje za naš boljši in lepši jutri.

Poln hitrih sprememb je svet MODNEGA OBLIKOVANJA. V modi se zrcali razvoj umetnosti, kulture, znanosti. Modni oblikovalec z veliko mero estetike in pridihom okusa skozi tkanine, oblike in barve skrbi za udobje in videz, razkriva aktualne trende modnih prestolnic in nakazuje smernice za prihajajoče letne čase. Ljudje se namreč že dolgo več ne oblačijo, le da zaščitijo svoje telo, ampak da ga z modnimi oblačili in dodatki polepšajo.

Danes je naš svet predvsem svet različnih podob, množice informacij in hitrega tehnološkega napredka. Veliko tega nastaja v ustvarjalnem procesu, ki mu pravimo GRAFIČNO OBLIKOVANJE. Oblikovalec z različnimi metodami, tehnikami in s pomočjo računalniških programov združuje barve, slike, črke in druge simbole v sporočilo, ki je očem prijetno, udarno, razumljivo. Takšne so identitete podjetij, publikacije, oglasi, embalaža, ilustracije, animacije, multimedijske predstavitve …

Vstopnine ni.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.