Termin

Mladinski kulturni center Maribor in konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost v mesecu maju in juniju ob ponedeljkih vabijo na sklop brezplačnih delavnic na temo LEGO robotike.

Kdaj: ponedeljki v maju in juniju

Kratka anketa je pokazala, da je največ interesa za ta zanimiv tedenski projekt v ponedeljek, zato se bodo do konca junija skupaj z vašimi intermedijskimi navdušenci učili programiranja na način, ki je prilagojen otrokom, torej zanimiv, zabaven in nikakor dolgočasen in strog.

Kaj se bo dogajalo?

Uporabljali bodo zabavne aplikacije (igrice), ki otroke vodijo skozi prve korake programiranja in jih učijo mišljenja "kot to počnejo računalniki". Uporabljajo robote, ki otrokom pokažejo, kako sta program in njegova izvedba povezana in kaj robot naredi, ko mu "naložimo program". Izdelujejo igrice, ki so lahko povsem po idejah otrok. Otroci spoznajo, kako se kaj v naredi, programira, da "v igrici deluje" (in koliko razmišljanja in truda je potrebno za to). Lotijo se tudi 3D oblikovanja.

Na delavnici ni potrebno biti prisoten vsak teden, tako da morebitni izostanki niso problematični, so pa potrebne prijave na https://www.1ka.si/a/2ac3e142.

Več informacij: https://mkc.si/kons

konS @ Inkubator: LEGO robotika

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.