Termin

Skupina Kvatropirci, za mnoge ena najboljših in najbolj priljubljenih vokalnih skupin pri nas, predstavlja pionirstvo štiriglasnega petja ob spremljavi kitare. Bili so med prvimi, ki so tovrstni način izvajanja glasbe približali poslušalcem širom Slovenije. Kvatropirce odlikuje izjemno raznolik repertoar od slovenskih pop & rock uspešnic, dalmatinskih, pesmi angleškega govornega področja, interpretacije ljudskih pesmi in njihove lastne pesmi. Večkrat so nastopali na velikih odrih, kot je oder Cankarjevega doma, Kongresni trg v Ljubljani, Ljubljanski grad, portoroški festival Melodij morja in sonca.
S širjenjem repertoarja se je pojavila tudi potreba po lastnih pesmih. Občinstvu so se najprej predstavili s priredbo čutne skladbe »Moja«. Od omenjene balade pa se je pri poslušalcih prijel že lep nabor njihovih pesmi, kot so Deklica, Ko sreča je ujeta, Če se od spominov da živet (sodelovanje s Čuki), Res je dober dan (duet z Janom Plestenjakom) in Želim (duet s Klapo Kampanel).
Poleg čutne vsebine izvedenih pesmi, se ponašajo tudi z ljudskim pristopom do občinstva, z njimi komunicirajo, povežejo oder in poslušalce v eno ter nadgradijo s humorjem, ki nenarejeno izvira iz dolgoletnih poznanstev članov. Lansko leto so praznovali deseto obletnico delovanja in jo obeležili s koncertno turnejo po Sloveniji. V Lenartu nas bodo navdušili s pop-rock slovenskimi hiti in še marsikaj….

Organizator: Občina Lenart in Kvatropirci
https://www.kvatropirci.com/

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.