Termin

MKC Maribor in Mali ustvarjalci v poletnih mesecih vabimo na brezplačne LEGO delavnice, na katerih se bodo mladi raziskovalci (8-16 let) srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami.

Na delavnici se bomo srečali z zanimivimi načrti, poučnimi nalogami in super idejami. Naučili se bomo veliko s področja robotike in programiranja, se malo poigrali in ob tem neizmerno zabavali. Pri delu bomo uporabljali Lego izobraževalne komplete Mindstorms ter računalnike. Na delavnici bomo sestavili katapulte in le-te programirali, da bomo dosegli želeno premikanje. Mladi pri sestavljanju sledijo svoji domišljiji, mentor pa jim pri tem pomaga z nasveti in jih po potrebi usmerija. Ob delu se udeleženci naučijo, kako delujeta mehanika in programiranje.

Vabljeni ste prav vsi - tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki ste se naših delavnic že udeležili in ste si nekaj znanja s področja robotike in programiranja že pridobili, saj je kombinacij s kockami in programiranjem veliko in ne more se nam zgoditi, da nam bi zmanjkalo idej.

Vabimo vse otroke stare med 8 in 16 let. Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno.

Za udeležbo je obvezna vnaprejšnja prijava, ki jo najdete na https://mkc.si/koledar/2022/8/18/mali-ustvarjalci.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.