Termin
Prizorišče

ONLINE tečaj programiranja za otroke in mladostnike
__________________________________
KAJ? ONLINE TEČAJ PROGRAMIRANJA ZA OTROKE (8 šolskih ur)
KDAJ? 12.6. (10:00-12:15), 13.6. (10:00-12:15) in 19.6.2021 (10:00 - 11:30)
CENA: 60€/otroka/8 šolskih ur (zgodnje prijave do 1.6.2021: -10%)
PRIJAVE: http://maliustvarjalci.si/delavnice/
STAROST: 10 let in več
ZAHTEVANO PREDZNANJE: Matematika (seštevanje, odštevanje, množenje, deljenje)
*** Dogodek bo potekal prek spleta, zato za udeležbo potrebujete dostop do računalnika in interneta.
__________________________________
Računalništvo je dandanes drugi materni jezik otrok in mladostnikov, temelj njihovega sporazumevanja z vrstniki in okolico.
Na tečaju programiranja se bodo udeleženci srečali z izdelavo računalniške igre v programu Scratch. Ob tem se bodo naučili veliko novega in se zagotovo neizmerno zabavali. Naučili se bodo osnov programiranja ter spoznali skrivnosti računalniškega izražanja.
Udeleženci se bodo naučili programirati klasične igre, kot sta Kača in Pong ter druge igre. Gre za aktivno spoznavanje sveta računalništva, udeleženec ne bo le pasivni uporabnik računalniških iger, skozi naš tečaj ga spodbujamo k ustvarjanju lastnih izdelkov. Otroci bodo spoznali vse vse vidike razvoja iger – to so grafika, animacija, glasba, vizualni in zvočni efekti ter logika, ki je bistvo računalniških iger.
Tečaj pa seveda ni namenjen le otrokom in mladostnikom. Namenjen je vsem generacijam, ki želijo računalništvo spoznati na aktiven in ustvarjalen način. Scratch je program, ki je namenjen programiranju za vse.
Gre za aktivno spoznavanje sveta računalništva, otrok ne bo le pasivni uporabnik računalniških iger, skozi naš tečaj ga spodbujamo k ustvarjanju lastnih izdelkov. Otroci bodo spoznali vse vse vidike razvoja iger – to so grafika, animacija, glasba, vizualni in zvočni efekti ter logika, ki je bistvo računalniških iger.
Na vsakem izmed tečajev se bodo udeleženci srečali z izdelavo NOVE/DRUGAČNE IGRE in se tako na vsakem izmed tečajev ob igri naučili nekaj novega.
________________________________________
V ceno delavnice je vključeno:
– strokovno vodstvo
– individualna pomoč in usmerjanje udeležencev
– individualne prilagoditve glede na znanje/starost udeleženca
Vabljeni so prav vsi - tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki so se s programiranjem že kdaj srečali. Vabimo vse otroke stare 10 let in več. Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno.
Udeleženci potrebujejo računalnik, internet, Scratch račun, Discord. Za vse našteto bomo pripravili jasna navodila oz. vam z namestitvijo pomagali na samem tečaju, zato brez skrbi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.