Termin

Zavod PIP vas v okviru EUROPE DIRECT Podravje in v sodelovanju z MKC Maribor vabi k ogledu projekcije filma PORTRET MLADENKE V OGNJU/Portrait de la jeune fille en feu, ki bo brezplačno na voljo za ogled v torek, 9. avgusta 2022 ob 20:00 uri v Kulturnem inkubatorju Maribor.

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo slovenske regionalne informacijske točke EUROPE DIRECT v sodelovanju z lokalnimi partnerji, Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji. Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Skozi vso poletje bodo na voljo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije.

🎬 PORTRET MLADENKE V OGNJU (Portrait de la jeune fille en feu)
Režija: Celine Sciamma.
Izvorni jezik : francoščina, podnaslovljeno v slovenščino.
Dolžina: 120 minut.

𝐙𝐠𝐨𝐝𝐛𝐚

Bretanja leta 1770. Slikarka Marianne dobi naročilo za poročni portret Héloïse, grofičine hčerke, ki je ravno zapustila samostan. A Héloïse se upira usodi poročene ženske in noče pozirati, zato mora Marianne nalogo opraviti skrivaj. Pod krinko najete družabnice jo podnevi opazuje, ponoči pa slika …

Céline Sciamma (Pobalinka, Banda punc) v intimni, čutni zgodovinski romanci znova ujame trenutek osvobajanja ženske identitete – tokrat zaklenjene v zatohle patriarhalne kodekse 18. stoletja. Nagrada za najboljši scenarij v Cannesu.

𝐍𝐚𝐩𝐨𝐯𝐞𝐝𝐧𝐢𝐤 𝐟𝐢𝐥𝐦𝐚 je dostopen na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=8MANDHhpEpg

—————

EUROPE DIRECT Podravje je osrednja informacijska služba za vsa splošna vprašanja v z vezi z EU, ki ponuja hitre odgovore, in zagotavlja najboljše vire informacij, nasvete, kontaktne podatke in daje informacije o pravicah in možnostih državljanov EU ter jim je na voljo v lokalnem okolju. Zagotavlja gradiva in prireja raznorazne dogodke. https://europedirect.si/sl.

Dogodek delno financira Evropska unija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.