Termin
Prizorišče

Društvo KUD SOS četrto leto zapored organizira dvodnevni mednarodni ulični festival za kantavtorje "S.O.S. Maribor - Sound of Streets". Letos bo potekal dne 3. in 4. septembra na Vetrinjski, Gosposki in Tyrševi ulici v Mariboru.

Nastopajoči so priznani mednarodni in regionalni kantavtorji, ki jih povabimo, da zaigrajo svoje pesmi sami s svojo kitaro na mariborskih ulicah. Tako lahko poslušalec sliši pesem v njeni originalni verziji. Kantavtorji igrajo "na klobuk", ki je tudi simbol festivala.

Namen S.O.S. Maribora je predstavitev ulične kulture na inovativen način, vzpodbujanje avtorske glasbe, sodelovanje kulturnih izvajalcev in medkulturno povezovanje z drugimi mesti. Želimo si vzpodbuditi dogajanje v mestnem jedru Maribora in ljudem približati kvalitetno avtorsko glasbo.

Prireditev je dostopna vsakomur in je brezplačna.

Kantavtorstvo je poklic, ki zajema pisanje besedil in glasbe ter hkrati interpretacijo. Nastopati na ulici je posebna umetnost in kot takšna se neposredno obrača mimoidočim. Letos imate ponovno priložnost, da se o tem prepričate sami.

Poleg slovenskih, smo prav tako gostili izvajalce iz Jamajke, ZDA, Anglije, Škotske, Irske, Hrvaške in Srbije. Letos prvič tudi iz Italije in Avstrije.

Festival živi zahvaljujoč velikemu številu prostovoljcev, donatorjev in sponzorjev. Ponosni smo, da so naše delo prepoznali tudi mednarodni prijatelji in podjetja. Skupaj smo postavili temelje za nadaljnji razvoj festivala.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.