Termin

Vabljeni na koncert pianista Izidorja Ostana v viteško dvorano mariborskega gradu v okviru projekta Variacije - Hommage Franzu Lisztu.

PROGRAM

J. W. Von Goethe/F. Schubert/F. Liszt: VILINSKI KRALJ

W. A. Mozart: SONATA V F-DURU, K. 332, 1 stavek

S. V. Rachmanninoff: PRELUDIJ op. 32, n12

F. Liszt: DANTE SONATA/Fantasia quasi sonata

odmor

G. Puccini/I. Ostan: TURANDOT:

-In questa reggia

-Scena degli enigmi

Izidor Ostan je z glasbeno izobrazbo začel pri sedmih letih pri klavirju na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pri profesorju Mitji Vrunču. Po končani nižji glasbeni stopnji, je šolanje srednjo stopnjo nadaljeval z orglami.
Leta 2012 je na državnem tekmovanju TEMSIG dosegel zlato plaketo in prvo nagrado ter posebno priznanje za najbolj obetavnega glasbenika v disciplini orgle. Leta 2015 je na državnem tekmovanju TEMSIG dosegel srebrno plaketo in drugo nagrado. Prva ni bila podeljena. Istega leta decembra je z opernim zborom SNG Maribor sodeloval na treh odmevnih božično-novoletnih koncertih. Aprila 2016 je na mednarodnem tekmovanju Svirél v svoji kategoriji dosegel vseh 100 točk. Maja istega leta si je delil polovico koncerta v okviru cikla Mladi-mladim v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Leta 2017 je na mednarodnem tekmovanju Svirél dosegel srebrno priznanje. Poleti pa je imel samostojni koncert v frančiškanski cerkvi v Salzbourgu. Marca 2018 je na tekmovanju TEMSIG dosegel zlato plaketo in prvo nagrado ter posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Po uspešno opravljeni glasbeni maturi, se je spet popolnoma posvetil klavirju, pod mentorstvom Mitje Vrunča.

Prijazno vabljeni.

Udeležba na koncertu je brezplačna.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.