Izbran je ponudnik za gostinski lokal v Expanu. To je podjetje, ki vodi mariborski restavraciji Takos.

Mestna občina Murska Sobota je 11. januarja objavila poziv za javno zbiranje ponudb za oddajo dela nepremičnine v lasti mestne občine – gostinski lokal v Expanu. Rok za oddajo ponudbe je bil 5. februar, do roka pa so prispele tri ponudbe.

Vlogo so oddali: Matic Gjerkeš s.p - Vina Gjerkeš., Hotel Diana d.o.o. in Junior d.o.o. Na podlagi pregleda in analize ponudb je za opravljanje gostinske dejavnosti v Expanu bilo izbrano štajersko podjetje Junior d.o.o. Omenjeno podjetje si v Maribor že lasti dva lokala pod imenom Takos.

Večina živil in pijač mora izvirati iz Pomurja

Ponudniki so morali poleg ponudbene cene sicer predložiti tudi koncept izvajanja gostinske dejavnosti, upoštevajoč regionalno kulinariko in sezone pri pripravi in ponudbi jedi.

Prav tako so morali navesti regionalne dobavitelje živil za pripravo jedi, kjer je zahteva, da gostinec vsaj 50 odstotkov živil nabavlja v regiji ter tako spodbuja regionalne pridelovalce in predelovalce. Podobna zahteva je bila tudi pri ponudbi pijač, ki večinoma morajo izvirati iz Pomurja.

Iskali so še kreativnost in drugačnost predstavitve kulinarike Pomurja, ki temelji na tradicijah okusov, a obenem ubere trendovske note in ponudi zanimive krožnike ter jedilnike. Od ponudnikov se je tudi pričakoval koncept za kulinarične delavnice in dogodke, s priloženo časovnico izvedbe le-teh.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice