FOTO: Instagram/@ninas.xx
V severovzhodnem koncu Slovenije nastaja atraktivna turistična točka, kamor se že pred uradnim odprtjem zgrinjajo številni obiskovalci. Expano s svojo atraktivno okolico marsikoga bolj spominja na Španijo kot pa na Prekmurje, kjer se nahaja.

Okolica Soboškega jezera v Murski Soboti, ki je zajeta v projekt Vrata v Pomurje, je z gradbenega vidika že končana. Tako je velik motorični park, eden največjih v Evropi, in otroško igrišče minuli vikend pritegnilo veliko obiskovalcev. Za postavitev motoričnega parka je poskrbela Lesnina MG oprema iz Ljubljane. Tvori ga 35 vadbenih postaj, s čimer se po naših podatkih uvršča med večje v Evropi.

V bližnjem Gamlitzu (Gomilica) nahaja motorični park, ki velja za največjega v vsej Evropi in premore 30 postaj, vendar pa te omogočajo skupaj skoraj sto različnih vaj.  Poleg motoričnega parka in otroškega igrišča so urejene še površine, namenjene kopalcem ter paviljon, ki je stal na svetovni razstavi Expo v Milanu leta 2015.

Obiskovalci so svoje prve utrinke v okolici Expana delili na družbenih omrežjih, Soboško jezero pa bo ob svoji atraktivni podobi postalo eno izmed najzanimivejših turističnih točk v vzhodni Sloveniji.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
goostt (nepreverjen)

Ne ga srat, realni podatek bo čez 2 do tri leta, ko boste, če boste naredili po kalkulacijo ???

Starejše novice