Po Trgu svobode v Mariboru je danes zabrnelo – štartno linijo so prečkali starodobniki, ki so se pod dopoldanskimi dežnimi kapljami prav čudovito zasijali.

Potekalo je že 30. Mednarodno srečanje in tekmovanje za pokal zveze SVS starodobnih motornih vozil Štajerska 2018. Tako so se udeleženci jubilejnega rally srečanja tradicionalno zbrali ob Mariborskem mestnem gradu in se počasi porazporedili na start.

Podali so se v smeri Bohova, na parkirišču pred trgovskim centrom E.Leclerc pa se podali na spretnostno tekmovalne preizkušnje. Od tam pa proti Razvanju, mimo Pekrske gorce skozi Limbuš in proti Rušam, kjer bodo udeležence pogostili. 

Organizatorji pa so poleg pokala in pogostitve poskrbeli tudi za ogled ruške cerkve in proizvodnega obrata podjetja Vahler v Selnici ob Dravi. Vozniki starodobnikov bodo nato pot nadaljevali skozi Bresternico do Kamnice, kjer bodo vozila obrnili proti krajem Kozjak nad Pesnico in nadaljevali vožnjo proti Pernici.

Za ponovno okrepčilo bodo poskrbeli v gostilni Kramberger, nato pa se bodo vrnili preko Malečnika do Maribora. 

Svojo pot bodo ponovno zaključili na štartu, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali čudovito ohranjene avtomobile, vozniki in sovozniki pa si bodo ogledali še Pokrajinski muzej. S poklonom evropskemu letu kulturne dediščine pa bodo tekmovalni del prireditve tudi zaključili. Temu bo sledila pogostitev in slavnostna podelitev priznanj ter pokalov za najbolje uvrščene voznike.

Posebno priznanje pa bodo dobili tudi udeleženci preteklih rally-jev, ki bodo na srečanje prinesli največ starih štartnih tablic in s tem dokazali največ prevoženih prog.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
... kaj pa nov… (nepreverjen)

Starejše novice