Ura parkiranja v bližini starega centra mesta je doslej stala nekaj več kot 5 evrov, odslej pa bo še skoraj enkrat več. Za cel dan parkiranja boste odšteli kar 200 evrov.

Cene na hrvaški obali so marsikje precej zasoljene, a se iz leta v leto povečuje tako število turistov, kot tudi cene storitev. V hrvaških medijih ta konec tedna odmeva predvsem vest o povišanju cen parkiranja v Dubrovniku. Za eno uro parkiranja v ničti coni oziroma območju, ki je v neposredni bližini Straduna - starega mestnega jedra Dubrovnika - je bilo doslej v poletni sezoni potrebno odšteti 40 kun (5,35 evrov), po novem pa bo cena ure parkiranja znašala kar 75 kun oziroma 10 evrov.

Bi želeli tam pustiti avtomobil cel dan? Doslej vas je tak podvig stal 107 evrov, odslej pa bo cena za to znašala kar 1.500 kun oziroma 200 evrov.

Dražje parkiranje tudi izven sezone

Odločitev mestnega sveta prinaša tudi spremembe v času zimske sezone. Ta traja od 1. novembra do 30. aprila. Namesto dosedanjih 20 kun na uro, bo potrebno za uro parkiranja pozimi plačati 40 kun (5,35 evrov), za celodnevno parkiranje pa bo potrebno odšteti po novem 800 kun oziroma 107 evrov.

Kdor želi parkirati, bo plačal

Župan Dubrovnika Mato Franković je ob tem povedal, da bodo tisti, ki želijo parkirati v bližini Straduna, pač morali plačati 75 kun parkirnine. Kot poudarja, imajo domačini možnost nakupa mesečnih predplačniških kart po ceni 60 kun oziroma 8 evrov, cena pa je odvisna tudi od območja parkiranja.

Pet parkirnih območij

V Dubrovniku je sicer pet različnih parkirnih območij. Ničto območje, ki je v neposredni bližini starega mestnega jedra, poslovno območje, drugo in tretje območje ter izvenulično parkirišče Gradac, kjer lahko parkirajo samo imetniki predplačniških kartic. Te lahko dobijo le občani Dubrovnika in okoliških občin.

Kako prihraniti?

Iznajdljivi vozniki poskušajo najti številne načine, kako parkirati brezplačno oziroma ceneje. Zdaj bo interes za to zagotovo še večji. Eden izmed priljubljenih načinov je ta, da avtomobil parkirate na cenejšem parkirišču v tretji coni, izven mesta ali pa kar na parkirišču katerega izmed nakupovalnih središč ter nato uporabite javni transport za pot do mesta. Za vožnjo z Uberjem boste denimo odšteli dobrih 70 kun oziroma 10 evrov v eno smer.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice