Fotografija je simbolična.
Trditve, ki jih spodbuja ameriški predsednik Donald Trump, da naj bi nov koronavirus izviral iz laboratorijev, naj bi bile popolna izmišljotina.

Po poročanju Deutsche Welle je direktorica Inštituta za virologijo v kitajskem mestu Wuhan Wang Yanyi odločno zanikala, da virus sars-cov-2 izvira iz laboratorija inštituta. Šlo naj bi za popolno izmišljotino.

Po poročanju STA so v Inštitutu za virologijo v Wuhanu izolirali tri seve koronavirusa, ki so jih dobili iz netopirjev.

»Imamo tri žive seve,« je dejala Wang Yanyi. Zagotovila je, da se noben od njih ne sklada z virusom sars-cov-2. Dodala je: »O obstoju virusa sploh nismo vedeli. Kako bi lahko iz našega laboratorija ušel, če ga nismo imeli?« 

Tržnica ali laboratorij?

Po navedbah strokovnjakov naj bi novi koronavirus izviral iz netopirjev in naj bi preko drugega sesalca prešel na človeka. Mnogi krivijo mokro tržnico v Wuhanu, kjer prodajajo divje živali.

Le nekaj kilometrov stran se nahaja Inštitut za virologijo, kar je sprožilo številne hipoteze in špekulacije, da je virus 'pobegnil' iz laboratorijev. Inštitut v Wuhanu preučuje nekatere najbolj smrtonosne patogene na svetu.

Tudi ameriški državni sekretar Mike Pompeo je v začetku meseca omenil preiskavo, ki naj bi raziskala, ali virus izvira iz inštituta.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice