*Fotografija je simbolična
Območje ameriškega kongresa so zaprli zaradi varnostnega incidenta.

Kot poročajo ameriški mediji, je neimenovan voznik osebnega avtomobila zapeljal v varnostno pregrado na severni strani kongresne palače. Pri tem je zbil dva kongresna policista, eden od njiju je kasneje izgubil življenje.

Voznik je po trčenju izstopil iz avtomobila in z nožem v roki napadel policiste, ki so ga nato ustrelili. Neimenovani napadalec je pozneje umrl, dogodek pa po besedah šefa kongresne policije najverjetneje ni povezan s terorizmom. 

Po napadu Trumpovih privržencev višja stopnja varovanja

Po incidentu je kongresna policija območje kongresa zaprla ter prepovedala vstop ali izstop iz stavbe. Ameriški kongres so 6. januarja letos napadli privrženci bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki se niso mogli sprijazniti z njegovim porazom na predsedniških volitvah novembra lani. Po napadu so kongresno območje strogo zavarovali z nacionalno gardo in visoko ograjo.

Avenije in ulice okrog kongresa so šele pred kratkim ponovno odprli za promet. Do kongresne palače sicer z avtomobilom ni možno priti brez posebnega dovoljenja, saj je bila že pred napadom Trumpovih privržencev zavarovana z betonskimi ovirami. Po današnjem dogodku so območje kongresa spet zasedle močne policijske sile, preiskava pa poteka, pa poroča STA.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
alfonz raufenkirer (nepreverjen)

migranti

Starejše novice