Včeraj je potekal vsakoletni dogodek podjetja Apple, kjer so predstavili novo generacijo mobilnih telefonov iPhone in še nekaj bonbončkov, ki bodo nedvomno razveselili ljubitelje teh naprav.

Na tradicionalnem dogodku podjetja Apple, ki so ga nestrpno pričakovali vsi navdušenci nad tehnologijo, so predstavili tri različice telefona: iPhone 11, iPhone 11 Pro in iPhone Pro Max. Poleg navedenih so predstavili še Apple Watch, nov iPad, platformo za videoigre Apple Arcade ter Apple TV+, ki bo konkuriral Netflixu pri predvajanju videovsebin.

iPhone 11 bo cenejši kot lanski model

Neposredni naslednik lanskoletne različice XR, iPhone 11 bo na voljo v šestih barvnih odtenkih in z zaslonom OLED velikosti 15,5 oziroma 6,1 centimetrov. Največja razlika v primerjavi z lanskim modelom bo pri fotoaparatu, saj bo novejši model vseboval dvojni fotoaparat za kakovostnejši zajem fotografij in videoposnetkov in možnost zajema fotografij ponoči. 

Poganjal ga bo mobilni procesor A13 Bionic, ki je po pričevanju Appla za približno 12 odstotkov zmogljivejši od procesorja v lanskem modelu. Za razlika obljubljene daljše avtonomije delovanja in hitrejšega skeniranja obraza, pa naj bi bil identičnem lanskemu modelu. Za novi iPhone 11 boste odšteli okoli 630 evrov, za uradne cene slovenskih ponudnikov pa bo treba še malce počakati.

Kar dva modela v višjem cenovnem rangu

Dražji različici predstavljata iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro max, ki bosta zadovoljili najbolj zahtevne uporabnike. Od osnovnega modela se razlikujete predvsem pri sistemu kamer in pri velikosti zaslona.

Manjši je iPhone 11 Pro, ki ima zaslon velikosti 5,8 palcev oziroma 14,7 centimetrov, večji model iPhone 11 Pro Max pa ima kar 16,5 centimetrov oziroma 6,5 palcev velik zaslon. Zaslon OLED ponuja dinamično kontrastno razmerje dva milijona proti ena z oznako Super Retina XDR. Mobilni procesor je isti kot pri osnovnem modelu, v različici Pro bodo trije digitalni fotoaparati in štiri ure daljša avtonomija delovanja baterija oziroma pet ur pri modelu Pro Max. 

Novost je še polnilec za hitro polnjenje baterija z zmogljivostjo 18 vatov in funkcija Deep Fusion, s katero boste lahko devet fotografij združili v eno višje kakovosti, hkrati pa bo zajem videoposnetkov mogoč v ločljivosti 4K. Za ti različici boste odšteli bistveno več, okoli 900 evrov za Pro model in 1000 evrov za Pro Max, bo pa seveda potrebno počakati, da prispeta na slovenski trg. 

Bo Apple spodnesel s prestola Netflix?

Na dogodku so predstavili še novo različico pametne ure Apple Watch, ki bo tokrat imela funkcijo »always on display«, kar je razveselilo mnoge, saj ne bo potrebno premikate dlani za prikaz ure.

Pomembna novost je še platforma za pretakanje videoiger Apple Arcade ter Apple TV+, s katerim Apple vstopa na trg ponudnikov videovsebin, kjer kraljuje Netflix. Apple bo konkuriral predvsem s ceno, saj bo njihova storitev na voljo že za pičlih pet dolarjev na mesec. Pričetek navedene platforme bo 1. novembra in bo v začetku na voljo v 100 državah. 

Na dogodku pa niso pozabili niti na nov model njihove priljubljene tablice iPad, ki bo stala 330 dolarjev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice