Ste vedeli? Na mokrem cestišču se že pri hitrosti 30 km/h poznajo velikanske razlike pri razdalji ustavljanja. Pri 60 km/h je zavorna pot vozila z letnimi pnevmatikami daljša za kar pet metrov.

Avto z zimskimi gumami se je ustavil, avto z letnimi pa bi peško povozil. To so izsledki preventivne akcije »Najprej varnost«, ki jo je največji evropski spletni prodajalec pnevmatik, nemško podjetje Delticom skupaj s Centrom Varne vožnje Blagomix v Logatcu pripravil v želji, da bi voznike opozorili na nevarne situacije, ki se jim med vožnjo lahko zgodijo, v primeru neprimerne ali nepopolne zimske opreme v jesenski sezoni, ki je tik pred nami. Dejstva so zanimiva.

Razdalja bi bila ob poledenelem asfaltu bistveno daljša

Ni potrebno dodatno izpostavljati, da bi bila pri še bolj ohlajenem ali celo poledenelem asfaltu, bi bila razdalja mnogo daljša. Nezanemarljiva je tudi hitrost, s katero sta se na mokrem cestišču ustavljali vozili z letnimi in ziskimi pnevmatikami. Obe vozili sta namreč zaviranje pričeli ob vstopni hitrosti 30 km/h. Potem ko se je vozilo z zimskimi pnevmatikami že ustavilo, je imelo na tej isti točki vozilo z letnimi pnevmatikami še vedno hitrost 17 km/h.

Ko sta obe vozili začeli zavirati ob vstopni hitrosti 60 km/h, je bila razlika še bolj očitna. Vozilo z zimskimi gumami se je že ustavilo in čeprav sta začela zavirati hkrati, je vozilo z letnimi gumami na tej isti točki še vedno imelo hitrost 35 km/h: »Če bi na tej točki stala peška in bi jo vozilo zbilo s hitrostjo 35 km/h, bi bila resno poškodovana, s hujšimi zlomi okončin, ali celo hrbtenice! Lahko bi prišlo tudi do zelo hudih poškodb glave, peška pa bi po takšni nesreči dolgo okrevala.« Samo predstavljate si lahko, kaj bi se zgodilo, če bi vozilo imelo še višjo vstopno hitrost.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice