Fotografija je simbolična.
Po poročanju Televizije Slovenija so v Sloveniji zabeležili prvi sum okužbe z novim koronavirusom. Na inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo suma niso potrdili.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so danes za STA povedali, da suma na koronavirus niso postavili pri nobenem bolniku. K njim so sicer prihajali ljudje, ki so se vrnili s Kitajske in so se želeli testirati, čeprav niso kazali nobenih kliničnih znakov.

Predstojnica klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru Tatjana Lejko Zupanc je poudarila, da pri nas panika zaradi koronavirusa ni potrebna. Kljub temu moramo biti na morebiten primer vnosa virusa pripravljeni tudi v Sloveniji.

Tatjana Lejko Zupanc je zavrnila možnost, da bi koronavirus v Slovenijo lahko vnesli prek poštnih pošiljk s Kitajske. Virus bi sicer teoretično, ob primerni koncentraciji, na površini lahko preživel do tri dni.

Okužba z novim koronavirusom lahko povzroča pljučnico. Zaradi nje je na Kitajskem, kjer je prišlo do izbruha tega virusa, umrlo že več kot 130 ljudi, okuženih jih je okoli 6000. Virus se širi tudi na druge celine, posamezne primere so zabeležili tudi v nekaterih evropskih državah.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Odgovor je DA"PO NAJNOVEJŠIH TESTIH
PREŽIVI 28 DNI NA KOVINSKI PODLAGI in 4_STOPINJAH.
Malo berite neodvisne novice v tujini.
To ni navaden virus gripe ali karkoli že mi poznamo.
Nasi mediji samo tajijo in po malem ven dajejo" kar je čisto narobe" za primer vam je zdaj tukaj kitajska"Kaj se zgodi prebivalstvu če si predolgo tiho.
Slej kot prej bo prišel v SLO, TO JE NEIZBEŽNO. Nobena obrazna maska vam ne pomaga saj se okuziš preko očesnih jamic_ oči.

Frankk (nepreverjen)

Kakšno pa je preživetje na drugih materialih? Če gre za materiale organskega izvora, na primer dlake v čopičih za barvanje ali krtačah, ki jih prodajajo po trgovinah?

In reply to by Danvid (nepreverjen)

Vojkovojko (nepreverjen)

Pa bo ja prisel do politikov najprej..karla jonwzka pahorcka mojskre itd...da jih prizemljijo lopovscine

Starejše novice